Αρχείο

12 Ιουνίου 2014

Οι δύο «τροϊκανοί», ο προκλητικός Αδωνις, οι εκπλήξεις με Κεδίκογλου, Παναγιωτόπουλο και οι υπόλοιποι

Οκτώ υπουργοί και έξι υφυπουργοί -αποχωρώντας από την κυβέρνηση- αποτέλεσαν «θύματα» της ανανέωσης που ήθελε να δείξει το Μέγαρο Μαξίμου. Καταρχάς, στο οικονομικό επιτελείο η αποπομπή του διδύμου του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και του Κωστή Χατζηδάκη από το υπουργείο Ανάπτυξης ήταν επιβεβλημένες, προκειμένου, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, να φανεί...

ότι «το μήνυμα των εκλογών ελήφθη» και ότι πλέον η εφαρμοζόμενη πολιτική θα έχει έναν σαφώς πιο κοινωνικό χαρακτήρα, με έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη.

Τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και ο κ. Χατζηδάκης με τις πολιτικές τους πολλές φορές εμφανίζονταν «τροϊκανότεροι των τροϊκανών» και έκαναν την ήδη δύσκολη ζωή των πολιτών ακόμη δυσκολότερη. Από τις αναμενόμενες αποχωρήσεις ήταν αυτή του Αδωνη Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας, καθώς είχε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη μεταρρύθμιση στον πολύπαθο χώρο, ανοίγοντας πολλά μέτωπα με γιατρούς, φαρμακοποιούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο ίδιος φέρεται ότι είναι έντονα δυσαρεστημένος από την απόφαση του πρωθυπουργού, καθώς ήταν από τους λίγους που στήριξαν με πάθος την κυβερνητική πολιτική. Μάλιστα, αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε να αναλάβει τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. Από τις εκπλήξεις θεωρείται η αποχώρηση του Γιάννη Μιχελάκη από το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν αποκλείεται να πλήρωσε και υπόθεση που τον συσχετίζει με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ότι έκανε ερωτήσεις στη Βουλή υπέρ του επιχειρηματία, με τον ίδιο πάντως να το αρνείται κατηγορηματικά.

Από το υπουργείο Παιδείας έφυγε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος, εκτός της ελλιπούς προσφοράς του, φαίνεται ότι πλήρωσε την προεκλογική κόντρα στον Πειραιά, με το Μέγαρο Μαξίμου να του χρεώνει ότι δεν στήριξε τον υποψήφιο του κόμματος Βασίλη Μιχαλολιάκο. Εκπληξη θεωρείται η αποχώρηση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τον οποίο ακουγόταν ότι ενδεχομένως θα μετακινούνταν αλλά ότι θα έμεν στην κυβέρνηση, ενώ αναμενόμενη ήταν η αποπομπή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, στον οποίο χρεώνονται αρκετά λάθη κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης αποφασίστηκε ότι ο Θόδωρος Καράογλου ολοκλήρωσε τον κύκλο του και αντικαθίσταται από τον Γιώργο Ορφανό. Από τις ηχηρές αποχωρήσεις ήταν και αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος για δύο χρόνια έφερε το βάρος της επικοινωνιακής προβολής του κυβερνητικού έργου. Παρελθόν επίσης για  την κυβέρνηση αποτελούν οι υφυπουργοί Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, Υγείας Ζέττα Μακρή, Αμυνας Θανάσης Δαβάκης και Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς εκ μέρους της Ν.Δ., καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε «σηκώσει μπαϊράκι» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

dimokratianews.gr