Αρχείο

18 Ιουνίου 2014

Γιατί ο Σίμος Κεδίκογλου δεν καθόταν σε “αναμμένα κάρβουνα” την ημέρα του ανασχηματισμού

Την ώρα που οι υπόλοιποι υπουργοί περίμεναν εναγωνίως, ο Σίμος Κεδίκογλου γνώριζε ήδη για την αποχώρηση του από το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ποιός τον ενημέρωσε και τί του είπε η Σοφία Βούλτεψη.

Πρώτος απ’ όλους είχε την τύχη να μάθει ότι θα βρίσκεται εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος ο Σίμος Κεδίκογλου, την ώρα που οι...

υπόλοιποι υπουργοί αγωνιούσαν για το “τι μέλλει γενέσθαι”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο “Βηματοδότης”, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος βρισκόταν στο γραφείο του στο υπόγειο του Μεγάρου Μαξίμου, όπου κάποια στιγμή εμφανίστηκε στην πόρτα του ο διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, και χωρίς περιστροφές του ανέφερε: «Για να μην έχεις αγωνία, σου το λέω από τώρα: Βρίσκεσαι εκτός κυβερνητικού σχήματος. Οι άλλοι περιμένουν, εσύ το μαθαίνεις από τώρα».

Αργότερα, κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, του ανακοινώθηκε και επισήμως ότι θα βρίσκεται εκτός κυβέρνησης. Ο κ. Κεδίκογλου έμαθε ότι θα αντικατασταθεί από την κυρία Σοφία Βούλτεψη από το… ραδιόφωνο. Όταν, μάλιστα, η κα. Βούλτεψη ήρθε στο γραφείο του για να παραλάβει, του είπε: «Σίμο, να ξέρεις ότι εγώ δεν είχα ιδέα…».

protothema.gr