Αρχείο

20 Ιουνίου 2014

Νέο παιχνίδι, μέσω διαρροών, ανάμεσα σε Μαξίμου και Ντορέικο. Ο ρόλος του Καραμανλικού δημοσιογράφου

Πριν από 15 μέρες, ακριβώς, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε (μετά από δύο χρόνια σε τετ α τετ) με τη βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Το Μαξίμου ήθελε να κρατήσει μυστική τη συνάντηση΄, γι’ αυτό, εξάλλου, έγινε στο πατρικό του κ. Σαμαρά στη Μουρούζη,  αλλά η Ντόρα...

έσπευσε να τη δημοσιοποιήσει, ενημερώνοντας γνωστό καραμανλικό δημοσιογράφο, ο οποίος διευθύνει ραδιοφωνικό σταθμό.

Η διαρροή της συνάντησης δυσαρέστησε τον πρωθυπουργό και για έναν επιπλέον λόγο: Η κυρία Μπακογιάννη του ζήτησε ν’ αναλάβει καθήκοντα Επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρωπαίκή Ένωση.

Με τη δημοσιοποίησή της, η πλευρά της πρώην υπουργού Εξωτερικών άφηνε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός θα ικανοποιήσει το αίτημά της. Μέχρι που σήμερα το πρωί, ξεχείλησε το ποτήρι για το μέγαρο Μαξίμου και συνεργάτες του κ. Σαμαράς λένε κατηγορηματικά: «Την άκουσε μεν, αλλά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα απέναντί της»!

Τι αποκάλυψε ο  Lykavitos.gr

Ο Lykavitos.gr πάντως από το ίδιο μεσημέρι της συνάντησης είχε αποκαλύψει το πλήρες περιεχόμενο της συνομιλίας Σαμαρά- Ντόρας, τονίζοντας εδώ και δεκαπέντε μέρες, πως ΔΕΝ υπήρξε καμιά δέσμευση Σαμαρά για την θέση του Επιτρόπου.

Δείτε τι γράφαμε στις 6-6-2014

Επειδή, μετά την δημοσιοποίηση της “μυστικής” (υποτίθεται) συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας στο σπίτι του πρώτου, “φλομώσαμε” στο σενάριο και την παραπληροφόρηση, ο Lykavitos.gr έκανε ρεπορταζ, και σας αποκαλύπτει τι πραγματικά περιελάμβανε το μενού της συνάντησης.

Πρώτον να είστε βέβαιοι πως ΔΕΝ συζητήθηκε καθόλου το ενδεχόμενο μιας μετακίνησης της Ντόρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Κουβέντα για τον ανασχηματισμό έγινε, αλλά ο Σαμαράς δεν άνοιξε τα χαρτιά του και δεν γνωστοποίησε τις όποιες αποφάσεις έχει λάβει στην συνομιλήτρια του.

Δεύτερον η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της Ντόρας, η οποία είχε πάνω από δύο χρόνια να βρεθεί face to face με τον πρωθυπουργό και ο Σαμαράς αποδέχτηκε την πρόσκληση καλώντας την στο σπίτι του.

Τι όμως ζήτησε τελικά η Ντόρα από τον Σαμαρά;

Σύμφωνα με ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ πληροφορίες του Lykavitos.gr η Ντόρα εξέφρασε την επιθυμία της να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες, να είναι δηλαδή η επόμενη Ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σαμαράς όπως μαθαίνουμε άκουσε με ενδιαφέρον το “αίτημα” της κ. Μπακογιάννη, δεν δεσμεύτηκε για κάτι αλλά δεν απέρριψε και την ιδέα.

Έτσι και αλλιώς η επιλογή του νέου Επιτρόπου θα γίνει το φθινόπωρο οπότε υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος για τις όποιες αποφάσεις.

lykavitos.gr