Αρχείο

12 Ιουνίου 2014

Ποιοί θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις στην Κ.Ο. της ΝΔ;

Δύο θέσεις έχουν μείνει… ορφανές στην Κ.Ο της ΝΔ μετά την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη και της Σοφίας Βούλτεψη. Είναι οι θέσεις των δυο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Μετά τις αρνήσεις των Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Μιχελάκη οι οποίοι απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που τους έγινε από τον πρωθυπουργό μετά την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, το θέμα φαίνεται να...

παγώνει. Η διαδικασία του ανασχηματισμού, η ορκωμοσία των νέων υπουργών και η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν άφησε περιθώρια στον Αντώνη Σαμαρά να ασχοληθεί και με το θέμα αυτό.

Ωστόσο λόγω ότι η Βουλή έχει… κλείσει, δεν επείγει ο ορισμός κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και έτσι μπορεί ο ορισμός να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα της Ολομέλειας. Ο μόνος βουλευτής που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής θετικά στο να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Μαρκόπουλος είχε στο παρελθόν οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.

Από την άλλη το όνομα που ακούγεται για τη δεύτερη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι του βουλευτή Λάρισας Χρήστου Κέλλα. Μιας και η Θεσσαλία δεν εκπροσωπείται στο νέο υπουργικό σχήμα, ίσως επιχειρεί να καλυφθεί έτσι το κενό εκπροσώπησης.

paraskhnio.gr