Αρχείο

4 Ιουνίου 2014

Το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Αγαπητοί Συνέλληνες,

Η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου 2014, μας έβγαλε να έχουμε χάσει πάνω από το 50% της εκλογικής μας βάσης.

Ως πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που ηγήθηκα σε...

αυτή τη μάχη, είμαι υποχρεωμένος να αναλάβω τις ευθύνες για την εκλογική αποτυχία. Δεν θα κρυφτώ πίσω από αναλύσεις και «στρογγυλέματα». Δεν με ενδιέφερε άλλωστε ποτέ στη ζωή μου να κρυφτώ ή να δειλιάσω. Έτσι πορεύτηκα και έτσι θα πορεύομαι μέχρι την τελευταία μου πνοή.

Η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες  ενώ η ήττα μόνο έναν.

Δώσαμε μια μάχη ενώ γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε καμμία τύχη να βγάλουμε ευρωβουλευτή, όμως τη δώσαμε γα να δηλώσουμε «παρόντες» και να παρακινήσουμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί σε αυτά που σχεδιάζονται γι’ αυτόν χωρίς αυτόν.

Προφανώς δεν ακουστήκαμε αρκετά, όσους μας άκουσαν δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε και όσους πείσαμε, την τελευταία στιγμή της κάλπης λύγισαν και ψήφισαν διαφορετικά.

Δηλώνω όμως ευτυχής, που μέσα από τη διαδρομή της εκλογικής αυτής μάχης, διαπίστωσα το περίσσευμα καρδιάς που διαθέτουν τα στελέχη και οι υποψήφιοι του Συνδέσμου μας, καθώς και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι αντιστεκόμενοι στα ψευδοδιλήμματα ψηφοφόροι μας.

Από την άλλη είναι λυπηρό μια παράταξη που γεννήθηκε από πρωτοβουλία στρατιωτικών να μην μπορεί να συσπειρώσει ούτε τους παλιούς συναδέλφους, που μας γύρισαν την πλάτη. Δεν συνέβη το ίδιο με τους κυνηγούς, τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους παναθηναϊκούς, τους ολυμπιακούς και τους μουσουλμάνους.  Αυτοί προφανώς έπεισαν περισσότερους  όχι μόνον για τις προθέσεις τους αλλά και για την αξιοπιστία της πολιτικής τους πρότασης.

Ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Γ. Χρηστίδης