Αρχείο

24 Ιουνίου 2014

Aπάντηση στο Press-gr από τον Ν. Νικολόπουλο για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Διαβάσαμε το σχετικό ρεπορτάζ (http://press-gr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3416.html)
Για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας στέλνουμε την προχθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον κ.Γ.Χριστοφορίδη «Το Χωνί» ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής κ.Νίκος Νικολόπουλος.
Εκεί θα δείτε ότι ξεκάθαρα είμαστε υπέρ της συνεργασίας αλλά με προμετωπίδα το «πρώτη...

φορά όλοι μαζί» και όχι το «πρώτη φορά αριστερά»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια η πιθανότητα κύριε Νικολόπουλε να υπάρξει επιτέλους ένας νέος συνασπισμός πολλών αντιμνημονιακών δυνάμεων με άξονα τους ΑΝΕΛ;
ΑΠ: Ο Π. Καμμένος ζήτησε “μία συστράτευση των αντιμνημονιακών δυνάμεων ως συνεργαζομένων με τους ΑΝΕΛ, που το κάθε κόμμα -όπως είπε- θα προσέλθει με το δικό του χαρακτήρα και την δική του αυτονομία’’. Έτσι «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Ανατροπής με βάση την απόφαση της 6ης Πανελλαδικής Συνόδου, που συνήλθε στις 31/5 και 1/6 στο Συνεδριακό Κέντρο του «Ινστιτούτου Π. Κανελλόπουλος» στην Αθήνα, χαιρέτησε αυτή την νέα πρωτοβουλία,. για το «χτίσιμο» ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων για τις επόμενες εκλογές είναι «σαν έτοιμο από καιρό» για να σταθεί πλάι με εκείνους που θέλουν να δώσουν από κοινού τις νέες μεγάλες πολιτικές και εκλογικές μάχες που έρχονται, απευθύνοντας παράλληλα, όμως ένα γενικό προσκλητήριο και προς κάθε άλλη δύναμη και κάθε πολίτη που πιστεύει ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος όπως η κ. Μέρκελ και τα «ντόπια εξαπτέρυγα» της λένε. Είναι τώρα η ευκαιρία να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της Κεντροδεξιάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί χαρακτηρίζουν την επιλογή του κόμματος σας να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, ως επιλογή σωσίβιο για να αποφευχθεί η διάλυση του. Τι απαντάτε;
Η πολιτική και εκλογική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ένα μόνο στόχο υπηρετεί : την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού το ταχύτερο. Τα ολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της αντιμνημονιακής κεντροδεξιάς, δεν κατάφεραν μέχρι και σήμερα να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο, με αποτέλεσμα το μνημονιακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα να κινείται «ευρύχωρα». Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε με ενάργεια αυτήν τη παθογένεια. Καίτοι ο κυβερνητικός μνημονιακός συνασπισμός καταψηφίστηκε από το 70% του εκλογικού σώματος , ο προσδοκώμενος εκλογικός κλυδωνισμός που θα τον αποδομούσε δεν επιτεύχθηκε και, αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον κατακερματισμό των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλώσατε σας έτοιμοι από καιρό. Είδαμε ότι δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Κόμματος για αυτή την συνεργασία;
Τα όργανα του κόμματος μόλις προχθές συνήλθαν στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ και με συντριπτική πλειοψηφία -με 54 υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά- τα μέλη της Διοικούσας και της Πολιτικής Επιτροπής, ζήτησαν να χαραχτεί «ένας οδικός χάρτης», που θα γίνει σε όλους γνωστός, και αποφάσισαν αμέσως να ξεκινήσουμε μία μεγάλη πορεία στο λαό, με χρονοδιάγραμμα και στόχους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ την θεωρείτε εύκολη;
Κάθε πολιτική συνεργασία μπορεί να εξελιχθεί θετικά αλλά κι αρνητικά. Εμείς ξεκινάμε μια πολιτική συμπόρευση στο όνομα του Ελληνικού λαού , έχοντας την ιερή υποχρέωση να αρθούμε στο ύψος που επιβάλλουν οι περιστάσεις . Και να είστε βέβαιος ότι αυτό θα πράξουμε . Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κάτι ανάλογο δε θα πράξουν και οι ΑΝΕΛ. Σημειώνω δε , ότι , διατηρούμε την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, γεγονός που διευκολύνει και της δυο πλευρές στην επίτευξη μιας αγαστής συνεργασίας .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ενταχθείτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ;
Όχι, άλλωστε και ο Π. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι κανένας μας δεν χάνει την δική του πολιτική, οργανωτική αυτονομία ως πολιτική οντότητα, και ευτυχώς πάλι γιατί κανένας από τους δυο μας δεν μιλάει για ένα «άλεσμα» ιδεών. Μιλάμε για μία έντιμη συνεργασία υπό την κοινή πεποίθηση ότι μείζον στόχος είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Και κοινή μας απόφαση να βάλουμε ένα τέλος στις μνημονιακές λογικές και πρακτικές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Βλέπετε πιθανό το ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν κι άλλα κόμματα προερχόμενα από το χώρο της αντιμνημονιακής δεξιάς, που θα θελήσουν να υπηρετήσουν την συγκρότηση ενός ενιαίου κεντροδεξιού αντιμνημονιακού μετώπου;
Αναντίλεκτα, στο τραπέζι της κεντροδεξιάς αντιμνημονιακής συνεννόησης έχουν θέση πολλά κόμματα, αφού εν τοις πράγμασι, δεν υφίστανται κεφαλαιώδεις διαφορές μεταξύ αυτών των κομμάτων. Δεν υφίστανται κόκκινες γραμμές επί ευαίσθητων Εθνικών, κοινωνικών και ιδεολογικών ζητημάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως εννοείτε τον ΣΥΡΙΖΑ της Κεντροδεξιάς;
Μέσα από μία νέα μεγάλη πατριωτική, αντιμνημονιακή συμμαχία πιστεύω πως δομείται ουσιαστικά μια νέα πολιτική δύναμη που μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην χώρα τα επόμενα χρόνια, μα και στην συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.
Ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται επ΄ουδενί να συνεχίζεται ο πολυκερματισμός και η διασάλευση της συνοχής των εθνικών δυνάμεων, ως αντιπαράθεση που εκδηλώνεται σε επίπεδο πολιτικού λόγου και πολιτικής πράξης, γιατί το είδαμε στις Ευρωεκλογές πόσο εύκολα γινόμαστε βορά στην βουλιμία των εκάστοτε άσπονδων συμμάχων και ταυτόχρονα εχθρών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα σε ποια πλατφόρμα μπορείτε να συνεργαστείτε;Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες από ιδρύσεως μας, άλλωστε όπως είναι γνωστό, διακηρύξαμε την ανάγκη ενός νέου ΕΑΜ: Με τις ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις μας, τονίσαμε την ανάγκη μιας μεγάλης και πλατιάς συμμαχίας, όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων του τόπου, αυτού δηλαδή που με άλλα λόγια περιεχομενοδότησε με το κάλεσμα του ο Π. Καμμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς, εσείς ένα «γέννημα – θρέμμα» της Καραμανλικής Κεντροδεξιάς;Θέλω να σας τονίσω ότι πεποίθησή μας είναι πως οι δημοκρατικές δυνάμεις που θέτουν ως κυρίαρχο ζήτημα την απελευθέρωση της χώρας από τη νέα κατοχή, έχουν πάρα πολλούς λόγους να ενωθούν και να ενώσουν τον λαό σε μια νέα πίστη και σε ένα νέο όραμα.
Παρά τις άλλες επιμέρους διαφορές μας λοιπόν, χώρος και χρόνος για να συζητηθούν όλα τα άλλα, υπάρχει. Χώρος και χρόνος όμως για να ανασάνει αυτή η χώρα, δεν υπάρχει πολύς ακόμα. Οι κόκκινες γραμμές που τίθενται από το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα δεν έχουν σχέση με τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ… Πάντως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο –που δεν αποκλείουμε- η προσήλωση μας στο τρίπτυχο: "ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" θα αποτελεί την οδηγό παράσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Επιμένω μα εσείς είστε ο κατ΄ εξοχήν εκπρόσωπος, ιστορικό στέλεχος της λαϊκής κεντροδεξιάς. Πως μπορεί να συνεργαστείτε;
Ο καθένας μας έχει την δική του πολιτική αφετηρία και διαδρομή. Όμως πιστεύω πως είναι λάθος να περιμένουμε τον σωτήρα να κατέβει από τα αστέρια. Είναι πλάνη να νομίζουμε πως το νέο θα προκύψει από παρθενογένεση! Δεν ξεχνούμε άλλωστε και τις προεκλογικές διαπραγματευτικές υποσχέσεις του Σαμαρά στα 18 σημεία που είχε ανακοινώσει και πως αυτά ανατράπηκαν με την άνοδο του στην εξουσία. Ο κίνδυνος να ξαναδούμε να εξελίσσεται ένα παρόμοιο σκηνικό -με εκείνο του ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή του ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ- με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αναδεικνύει ένα πραγματικά δυναμικό πεδίο πολιτικής διαβούλευσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί να δημιουργηθεί η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ της μεταμνημονιακής εποχής, από πρωταγωνιστές ή και θιασώτες της εποχής της κρίσης;
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες έχουμε καταλάβει ότι το νέο θα γεννηθεί μέσα από το παλιό, που θα αναμετρηθεί μαζί του και θα το νικήσει. Ο κόσμος τριγύρω μας γεμίζει συντρίμμια και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε οι «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» που λέει ο ποιητής, ούτε να παραμένουμε κλεισμένοι ο καθένας στο «καβούκι» του, φοβούμενοι τις μεγάλες ευθύνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι αποκλείονται από τον ΣΥΡΙΖΑ της Κεντροδεξιάς;
Αν και δεν μου αρέσει αυτό το κλισέ που έγινε τίτλος σε όλα τα δημοσιογραφικά sites σας απαντώ: Αποκλείονται μόνον οι προσκυνημένοι. Για όλους τους άλλους αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου είναι πως όλοι, πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες και τις καρδιές μας σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα που θέλει να ενταχθεί στις γραμμές του νέου Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Και υπάρχουν πολλοί ακόμα απ’ έξω…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα επιστρέφατε στη Νέα Δημοκρατία αν άλλαζαν τα πρόσωπα στην ηγεσία της, γιατί αν θυμάστε καλά ο κύριος Σαμαράς είχε δηλώσει πως δεν θα επέστρεφε στη Ν.Δ ούτε ως αρχηγός!
Προσωπικά, ποτέ δεν έπραξα συνειδητά κάτι κόντρα στην συνείδηση και στην υπόσχεσή μου προς τους πολίτες.
Γι’ αυτό σε όσους σοκάρονται στα ακούσματα μου, τους θυμίζω πως ελάχιστα 24ωρα μετά την τοποθέτησή μου στην θέση του υφυπουργού Εργασίας, και αφότου κατάλαβα πως είχα γελαστεί, έκανα αυτό που θεωρώ ως το ύστατο χρέος ενός πολιτικού: Παραιτήθηκα!
Άρα μακάρι να εκλείψουν οι λόγοι και τότε δεν χάνει η Βενετιά βελόνι….με εμένα!!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν βρεθείτε πάλι σε μια τέτοια απρόσμενη εξέλιξη όντας Υπουργός, τηςΑκούστε δεν «υπολόγισα» την παράταξη που με γέννησε και με ανέδειξε και τώρα μου λέτε εάν θα δεχτώ καπέλο της τρόικας. Δεν πρόκειται ούτε να στρογγυλοκαθίσω σε μια υπουργική καρέκλα προδίδοντας την πατρίδα και τον λαό, γεμίζοντας φτηνές δικαιολογίες και πουλώντας σωτηρία, όπως κάνουν σήμερα Σαμαράς και Βενιζέλος!.
Χάρισμά τους τα Υπουργιλίκια, τα οφίτσια και οι καρέκλες! Χάρισμά τους και οι υποκύψεις!
Έφυγα από την κυβέρνηση, έφυγα και από το κόμμα με ψηλά το κεφάλι και επέστρεψα στον δρόμο, κοντά στον λαό. Εκεί που πάντα ήμουν και εκεί που ανήκα. Το ίδιο θα έκανα και αύριο και όποτε χρειαστεί να κάνω αντίσταση μέχρι την ανατροπή, μέχρι την εθνική, λαϊκή και κοινωνική απελευθέρωση.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

press-gr.blogspot.gr