Αρχείο

27 Μαΐου 2014

Νικολόπουλος: "Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα μηδενικής επιπλέον ανοχής απέναντι στη συγκυβέρνηση"

Μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης των ευρωεκλογών, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και... αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Στις ευρωεκλογές, οι λαοί της Ευρώπης έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σημερινής άρχουσας πολιτικής τάξης της Ευρώπης, δημιουργώντας πλέον ένα ισχυρό...

ευρωσκεπτικιστικό – έως και αντιευρωπαϊκό – μέτωπο.

Ο ελληνικός λαός, υπό αντίξοες συνθήκες, ανάμεσα στα αλαλάζοντα κύμβαλα των μνημονιακών πατρώνων που καθημερινά τους βομβάρδιζαν με μηνύματα, προσπαθώντας να μετατρέψουν την κόλαση σε έναν εικονικό παράδεισο, έδωσε την δική του μάχη και έστειλε τελικά ένα πολύ σημαντικό μήνυμα μηδενικής επιπλέον ανοχής απέναντι στη συγκυβέρνηση.

Μέσα σε αυτές τις πολύ αντίξοες συνθήκες, η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, προσπάθησε να μεταφέρει σε όλη την χώρα το μήνυμα μίας νέας ελπίδας και μίας νέας, πατριωτικής και εθνικής συμμαχίας. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μη ήταν αυτό που θα απέδιδε εκπροσώπηση της Ένωσης στην ευρωβουλή, όμως αυτός δεν ήταν ο αυτοσκοπός. Ο στόχος ήταν και παραμένει, η ανάδειξη του πατριωτικού καθήκοντος όλων και μίας νέας πολιτικής που θα διαλύσει τα μνημονιακά αδιέξοδα, χωρίς κίνδυνο για την δημοκρατία και την ευρωπαϊκή θέση της χώρας.

Η εκτίμηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι πως το μήνυμα αυτό διοχετεύθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό, αν και η εξακολουθούμενη πολυδιάσπαση του χώρου της πατριωτικής κεντροδεξιάς δεν συμβάλλει στην ανάδειξη του πραγματικού ποσοστού επιρροής της στον ελληνικό λαό.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθεί να αγωνίζεται το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, μακριά από μικρές σκοπιμότητες και προσωπικές ιδιοτέλειες.

Η εκτίμησή μας είναι πως το παλιό πεθαίνει, το νέο όμως δεν γεννήθηκε ακόμα.

Ξέρουμε πως η κόλαση των Ελλήνων θα συνεχιστεί. Και θα συνεχίσουμε να την αντιπαλεύουμε, χωρίς να υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και τις απείρως περισσότερες χιλιάδες που μας άκουσαν, μας άνοιξαν την πόρτα και την καρδιά τους, έστω και εάν σε αυτή την φάση, δεν μας ακολούθησαν, ακολουθώντας άλλες αντιμνημονιακές, πατριωτικές «φωνές». Και αυτό μας ικανοποιεί! Γιατί όπως εξαρχής δηλώσαμε, οι Χριστιανοδημοκράτες δεν δημιουργήθηκαν με αυτοσκοπό να κυριαρχήσουν πολιτικά και εκλογικά, αλλά για να ενώσουν.

Η εκτίμησή μας είναι πως το παλιό πεθαίνει, το νέο όμως δεν γεννήθηκε ακόμα. Σε αυτή την διαδικασία αλλαγής θα συνεχίσουμε να μετέχουμε ως καταλύτες».

tromaktiko