Αρχείο

10 Μαΐου 2014

Επίθεση Καρατζαφέρη σε Σαμαρά και Βενιζέλο από την Καλαμάτα

Με σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ευθείες βολές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε χθες στην Καλαμάτα, τους φίλους του κόμματος στις 25 του μήνα, στις ευρωεκλογές, να βοηθήσουν να βγει η χώρα από το λήθαργο.

Στην ομιλία του στο "Φαραί Παλλάς", επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε...


ότι «ο συμπολίτης σας διέλυσε και την Ελλάδα και την παράταξη».

Αναφερόμενος στη στάση τους στην Ευρωβουλή, υποστήριξε ότι «τα τρία κόμματα, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο να μη φύγει ο τούρκικος στρατός κατοχής και να μείνει στην Κύπρο». Κατηγορώντας ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ότι «ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι έχουν ψηφίσει οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι τα συστημικά κανάλια» και πρόσθεσε πως «27 μήνες έχω να βγω στο Mega».

Για τις σχέσεις της κυβέρνησης και κυρίως του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ. με τους ολιγάρχες και τα μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι «ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή που χάρισε 860 εκ. ευρώ από πρόστιμα στον κ. Βαρδινογιάννη, ο Σαμαράς τα χάρισε». Ενημέρωσε πως «όταν αντιστάθηκα να ψηφίσω το μνημόνιο της καταστροφής, ένας από τους ολιγάρχες με κάλεσε να το ψηφίσω. Οταν αρνήθηκα και του είπα ότι το κόμμα είναι δικό μου, μου απάντησε ότι νομίζεις πως είναι δικό σου. Δεν πρόλαβα να πάω στα γραφεία και ο Βορίδης και ο Αδωνις την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε ψεύτη και παλιάνθρωπο τον κ. Σαμαρά και εξήγησε: «Στις 7 Απριλίου 2012 ο κ. Σαμαράς από την πλατεία του Περιστερίου δεσμευόταν ρητά ότι δεν πρόκειται να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Το έκανε και δεν ντρέπεται. Γλίτωσε από τη φυλακή το Βενιζέλο». Πρόσθεσε πως «είναι παλιάνθρωπος, έχω μια σειρά πράξεων. Δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, λόγω της ηθικής αναπηρίας του. Ανέστησε το ΠΑΣΟΚ για να έρχεται ο κ. Βενιζέλος να λέει ότι θέλει 10% για να μην πέσει η κυβέρνηση».

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος επέβαλαν τις αυτοκτονίες των ανθρώπων», υποστηρίζοντας πως «ο αυτόχειρας έκανε το έγκλημα να εμπιστευτεί την Ελλάδα. Πήρε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και με το PSI Σαμαρά και Βενιζέλου έχασε 300.000 ευρώ». Σε αντιδιαστολή ανέφερε ότι «ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκος Σαλαβράκος πήγε την υπόθεση στην Επιτροπή Αναφορών. Δίνουμε ελπίδες ότι μπορεί να δοθεί λύση».

Επίσης, συνεχίζοντας την επίθεση, ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Γιατί δε διεκδίκησε 300 δισ. από τη Μέρκελ που δικαιούται η Ελλάδα. Γιατί χαρίζει 1,5 δισ. στους εφοπλιστές. Γιατί χαρίζει 100 εκ. και άλλα 100 εκ. προχθές στο Μέγαρο Χορού. Γιατί χαρίζει στην 500 εκ. από ΦΠΑ».

Στην ομιλία του κ. Καρατζαφέρη παρέστησαν ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Ν. Σαλαβράκος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φώτης Χαρίτος και Θεοδόσης Ζερβουδάκης.

eleftheriaonline.gr