Αρχείο

12 Μαΐου 2014

Θέμα ηγεσίας και στην ΝΔ; Πότε και πώς

Υπάρχει θέμα επόμενης μέρας για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου; Αναλόγως του αποτελέσματος, θα μπορούσε να είναι η απάντηση που προκύπτει μετά από μια έρευνα δηλώσεων και προθέσεων που εκφράζονται τα τελευταία 24ωρα στο γαλάζιο παρασκήνιο. 
 
Για παράδειγμα, οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις...

της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, μόνο ως φιλικές δεν εκλαμβάνονται για την ηγεσία του κόμματος. Το ίδιο, εν πολλοίς προκύπτει και από τα όσα ανεπισήμως διαρρέουν και διάφορα καραμανλογενή στελέχη δεξιά και αριστερά, ενώ στο κλαμπ προστέθηκε και ο προερχόμενος από τη γαλάζια πολυκατοικία, Γιώργος Καρατζαφέρης. Δεν αποκλείεται δε τις επόμενες μέρες, τα «μέλη»του να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο.
 
Το σκηνικό που στήθηκε την περασμένη Παρασκευή το πρωί, στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο του ετήσιου μνημοσύνου για τον ιδρυτή του κόμματος είναι επίσης χαρακτηριστικό. Οι κ. Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής είχαν μια χειραψία αλλά δεν είχαν καμία κατ' ιδίαν συνάντηση, έστω και ολιγόλεπτη, όπως είχε συμβεί και πάλι προεκλογικά, πριν από δύο χρόνια. Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι στην ίδια εκδήλωση είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν όλοι οι κατά καιρούς αποχωρήσαντες, για διάφορους λόγους, από τη ΝΔ, αποδεικνύει ότι το κλίμα δεν ήταν ακριβώς «ζεστό». Ενδεχομένως, οι καραμανλικοί, κατ' αυτόν τον τρόπο να έστελναν κι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό, ότι «μόνο εμείς ενώνουμε την παράταξη». 
 
Βεβαίως, όλα τα παραπάνω, θα παραμείνουν απλές «σημειώσεις»στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι θετικό για την κυβέρνηση. Το θέμα, όμως, είναι τι θα γίνει αν η κάλπη δεν βγάλει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για το Μέγαρο Μαξίμου. Και βεβαίως τι θα γίνει στην περίπτωση που ο κ. Σαμαράς επιμείνει στην πρόθεση του να μετεξελίξει το κόμμα, αλλάζοντας του όνομα, αλλά και την φυσιογνωμία. Η ιδέα δεν φαίνεται να ...ενθουσιάζει τον κ. Καραμανλή, έστω και αν δεν το λέει, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

voria.gr