Αρχείο

30 Μαΐου 2014

Πως ερμηνεύτηκε το μήνυμα Πολύδωρα;;

Όπως αναφέρει το parapolitika.gr, μια αμφίσημη δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ο πρόεδρος της Ἐνωσης για την Πατρίδα και το Λαό...Μάλιστα ο Βύρων έβαλε φωτιά στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς μόνο λίγοι δεν ήταν όσοι ερμήνευσαν την δήλωση ως «αποχαιρετιστήριο μήνυμα».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πολύδωρας ανέφερε:

«Ευχαριστούμε όσους μας ψήφισαν, γιατί είναι υπεύθυνοι, αυτογνώμονες και γενναίοι. Συγχαίρω τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές για τον ωραίο αγώνα τους καθ’ άπασαν την Επικράτειαν. Κάναμε στους πολίτες μια πρόταση ελευθερίας.

Πονέσαμε ίσως περισσότερο και από τους ίδιους. Και τολμήσαμε την έξοδο. Και καλέσαμε–προσκαλέσαμε τους δαρμένους, «χαρατσωμένους», αγανακτισμένους Έλληνες, και κατ’ εξοχήν τους πικραμένους Νεοδημοκράτες, να υπερψηφίσουν την ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Εάν τα αποτελέσματα είναι αυτά που φαίνονται, – δεν έδιναν π.χ. ούτε ψηφοδέλτιά μας στους ψηφοφόρους –  ένα είναι κατάδηλο: Ότι το «σύστημα» (ολιγάρχες, μιντιάνθρωποι, τραπεζοχρηματιστές και παντοειδείς μισθοφόροι) είναι πανίσχυρο.

Και κατατρώει τις σάρκες της δημοκρατίας, κόβοντας τη θέαση των νέων δεινών που έρχονται και βάζοντας ηλεκτροφόρα καλώδια τρόμου στην ελεύθερη έκφραση γνώμης των πολιτών. Μην μου πούν οι συμπολίτες μας ότι δεν αντελήφθησαν την ύπαρξή μας, τις ιδέες μας και τον ανιδιοτελή αγώνα μας. Και των τεσσάρων μηνών και της μιας ολόκληρης ζωής μας.

 Όλα τα γνώριζαν και παρά ταύτα έμειναν καθηλωμένοι στους πάγκους της γαλέρας τους. Τους εύχομαι καλή τύχη!».

Όσοι γνωρίζουν τον Μπάιρον ξέρουν ότι δύσκολα παρατάει τις μάχες όμως όπως φαίνεται και από τη δήλωση η απογοήτευση για το ότι οι πολίτες δεν αναγνώρισαν τον αγώνα που δίνει μια ζωή είναι τεράστια.

 Την αντίδραση του Βύρωνα Πολύδωρα προκάλεσε το δημοσίευμα, για το πολιτικό του μέλλον. Ο πρώην υπουργός, απάντησε διευκρινίζοντας

"Η καλή τύχη απευθύνεται στους πολίτες που γνώριζαν και τι συμβαίνει και τι πρεσβεύει η΄Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό και επέλεξαν να μείνουν  καθηλωμένοι στους πάγκους της γαλέρας τους. "

hellas2news.blogspot.gr