Αρχείο

17 Μαΐου 2014

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: Επικίνδυνος τζογαδόρος -Να του ματαιώσουμε τα σχέδια

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται το σπάταλο κράτος και τις...

ασύδοτες συντεχνίες, την αδιαφάνεια, τη φοροδιαφυγή και ό,τι οδήγησε τη χώρα στην κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο τζογαδόρο». Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο από όλους, για να πάει μπροστά η χώρα «και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως τόνισε, απευθυνόμενος και πάλι προς τους συγκεντρωμένους, «δεν εξαρτάται η κυβέρνηση από την ψήφο τους, αλλά η ίδια η χώρα και η αξιοπιστία της».

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορές στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση και όπως σημείωσε «υποφέραμε, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα».

Υμνος της λαθρομετανάστευσης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι «οι παράνομοι μετανάστες που φεύγουν πλέον από τη χώρα μας, είναι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται» και χαρακτήρισε «ύμνο της λαθρομετανάστευσης» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο σημεία της ομιλίας του, έκανε λόγο για κάθαρση των πανεπιστημίων και άλλων χώρων από κουκουλοφόρους.

Αναφερόμενος στη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από τους υδρογονάνθρακες και τον τουρισμό, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει η ανάπτυξη να προσπεράσει την περιοχή.

Ακόμη μίλησε για τους οδικούς άξονες, τονίζοντας ότι ολοκληρώνονται ή ξεμπλοκάρονται μέσα στην κρίση, κάτι που δεν γινόταν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ούτε σε εποχές παχέων αγελάδων.

Στο μεταξύ, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κόπηκε για λίγο το ρεύμα, κάτι όμως που δεν αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μας πειράζει που κόπηκε το ρεύμα, έχουμε μαζί μας το ρεύμα της κοινωνίας και της νεολαίας».

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, τονίζοντας ότι «είναι η καλύτερη επιλογή για τη Δυτική Ελλάδα, διότι είναι ένας νέος, ικανός και άφθαρτος άνθρωπος, που ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται, να ενώνει, να κερδίζει και να στέκεται κοντά στον απλό άνθρωπο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε ότι «βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έγινε τόσο γρήγορα», ενώ πρόσθεσε ότι «στο ζήτημα της ανάπτυξης δεν θα αφήσω κανέναν και καμία περιοχή να μείνει πίσω».

iefimerida.gr