Αρχείο

31 Μαΐου 2014

Λόγω... Πολύδωρα η ανεξαρτητοποίηση Καπερνάρου από το κόμμα Καμμένου

«Ενοχλημένος» από κοινή εμφάνιση Καμμένου με Πολύδωρα - Δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα

Μετά την εκλογική καθίζηση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις ευρωεκλογές, ο Πάνος Καμμένος δέχεται ακόμη ένα...

αιφνιδιαστικό πλήγμα, καθώς ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την ώρα που φαινόταν ότι μπορούν να ξεπεραστούν «αναίμακτα» οι ισχυροί κλυδωνισμοί που προκάλεσε το εκλογικό στραπάτσο, ο κ. Καπερνάρος έριξε τη «βόμβα».

Ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος, που δεν είχε αντιληφθεί έως εκείνη την στιγμή τις προθέσεις του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καπερνάρος δήλωσε βαθύτατα «πικραμένος» και κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο ότι δεν του παρείχε την απαραίτητη στήριξη στον προεκλογικό αγώνα για το Δήμο Αθήνας.

Παρουσίασε μάλιστα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Καμμένος προχώρησε σε κοινή εμφάνιση με τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα σε παρουσίαση βιβλίου, επισημαίνοντας ότι ο δεύτερος είχε εκφράσει την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη.

Σημείωσε, δε, ότι κανείς από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν φρόντισε να εμφανιστεί σε διάφορες προεκλογικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε.

Πάντως, έπειτα από σχετική ερώτηση συναδέλφων του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα.

Αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Καπερνάρου, οι 14 εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝΕΛ κατέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής, για να κάνουν «on-camera» δήλωση και να επισημάνουν με τον τρόπο αυτό ότι παραμένουν ενωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη κίνηση είχαν κάνει και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν δημοσιεύματα ήθελαν και πάλι το εσωτερικό των ΑΝΕΛ να μαστίζεται από εσωκομματικές έριδες. Από τότε όμως έως σήμερα έχουν αποχωρήσει τρεις βουλευτές.

Xρήστος Μπόκας
protothema.gr