Αρχείο

13 Μαΐου 2014

Ακύρωσαν την υποψηφιότητα που στήριζαν οι ΑΝΕΛ στον δήμο Θεσσαλονίκης

"Εκτός της κούρσας για το δήμο τελεσίδικα ο Χ.Παπαγεωργίου

Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η ένσταση του υποψηφίου δημάρχου με τον συνδυασμό...

«Θεσσαλονίκη Ψηλά», Χάρη Παπαγεωργίου, κατά της απόφασης ακύρωσης της υποψηφιότητάς του.

Έτσι ο κ. Παπαγεωργίου δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, καθώς δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο από τον νόμο αριθμό (48) των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ακύρωσε την υποψηφιότητα Παπαγεωργίου, καθώς, έντεκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των συνολικά 52, δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό μελών και αναγκάζεται να αποχωρήσει από την κούρσα για τον κεντρικό δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα του βετεράνου μπασκετμπολίστα του Άρη, Χάρη Παπαγεωργίου, στήριζε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων."

"Παπαγεωργίου: Το βαθύ κράτος της Θεσσαλονίκης έχει διαφορετικό «όραμα»

Για το «βαθύ κράτος της Θεσσαλονίκης» κάνει λόγο ο συνδυασμός του Χάρη Παπαγεωργίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση των ΜΜΕ, με αφορμή την ακύρωση της υποψηφιότητά του από το Πρωτοδικείο.
«Είναι προφανές ότι το βαθύ κράτος της Θεσσαλονίκης έχει διαφορετικό «όραμα» για το μέλλον της πόλης μας και χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που διαθέτει από την πρώτη ημέρα δήλωσης της υποψηφιότητας μας για τη Δημαρχία της πόλης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Ψηλά».
Εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη, αν και όπως αναφέρει, «το μέλλον της ένστασης μας κατά της αρχικής ακύρωσης του Συνδυασμού από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και επομένως η απόφαση για τη συμμετοχή στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μετατίθενται. μετά το πέρας των εκλογών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ψηλά»:
Το μέλλον της ένστασης μας κατά της αρχικής ακύρωσης του Συνδυασμού μας από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και επομένως η απόφαση για τη συμμετοχή μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μετατίθενται. μετά το πέρας των εκλογών!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Εστω και αν το μέλλον της Θεσσαλονίκης θα έχει υποθηκευτεί για τα επόμενα 5 χρόνια, με τους πολίτες της να χάνουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν μία ανεξάρτητη λύση για τα προβλήματα τους, μακριά από ψευδοδιλήμματα και τεχνητές αντιπαραθέσεις.  

Το πώς οδηγηθήκαμε σε προεκλογικό αδιέξοδο είναι στους περισσότερους γνωστό. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε κρύψει την «καταραμένη» δημοσκόπηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο Συνδυασμός μας «Θεσσαλονίκη Ψηλά», συγκέντρωνε ποσοστά της τάξεως του 10%. Φαίνεται ότι πολλοί ενοχλήθηκαν, με «αιχμή του δόρατος» κάποια Μέσα Ενημέρωσης τα οποία έκαναν λόγω για «κάποια δημοσκόπηση που επικαλείται ο κ. Χάρης Παπαγεωργίου», άσχετα φυσικά αν αυτή δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν επίσημο φορέα.

Μέσα τα οποία προτίμησαν να προβάλλουν επιλεκτικά υποψηφιότητες χαμηλότερης προτίμησης από το εκλογικό σώμα, στέλνοντας τη «Θεσσαλονίκη Ψηλά» στον τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και έντυπο «Άδη». Αυτή ήταν η τιμωρία για την ανεξάρτητη -και ανεξέλεγκτη για αυτούς- έκφραση πολιτικών θέσεων και απόψεων για μια Θεσσαλονίκη «Πρωτεύουσα Πόλη», που είναι και ο κεντρικός τίτλος των προγραμματικών μας θέσεων. Του μοναδικού, δηλαδή, ολοκληρωμένου και απόλυτα τεκμηριωμένου προγράμματος που παρουσιάστηκε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Είναι προφανές ότι το βαθύ κράτος της Θεσσαλονίκης έχει διαφορετικό «όραμα» για το μέλλον της πόλης μας και χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που διαθέτει από την πρώτη ημέρα δήλωσης της υποψηφιότητας μας για τη Δημαρχία της πόλης.

Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η αναρμοδιότητα όμως που ισχυρίστηκε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, σχετικά με την εκδίκαση της ένστασης μας, περισσότερο πυροδοτεί την πολιτική αστάθεια στην πόλη, επηρεάζει το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, και κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την ομαλή έκβαση των εκλογών."

Πηγή: voria.gr

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου καλεί ο Χάρης Παπαγεωργίου

Σας καλούμε σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (14/05, 12:30 μ.μ, Καστριτσίου 5-7), με αφορμή τον αποκλεισμό από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης του Συνδυασμού μας «Θεσσαλονίκη Ψηλά», από τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαϊου.

Ο κ. Χάρης Παπαγεωργίου και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ψηλά», θα παραθέσουν στοιχεία για την αναρμοδιότητα του Πρωτοδικείου να εκδικάσει την ένσταση του Συνδυασμού και την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι το ΣτΕ , που πιθανότατα να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 18ης Μαϊου.