Αρχείο

29 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Τελείωσε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Έγινε μια μεγάλη συζήτηση για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Δεχτήκαμε την παραίτηση του γενικού γραμματέα, του κ. Σπύρου Γαληνού, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Λέσβου. Λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος την επόμενη εβδομάδα, ξεκινάμε τις διαδικασίες στις...

14 και 15 Ιουνίου, οπότε θα γίνει το διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με σκοπό την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πλήρη αναδιοργάνωση του Κινήματος σε όλα του τα όργανα. Παράλληλα θα καθορίσουμε τις συνιστώσες για τη διενέργεια ενός μεγάλου πολιτικού συνεδρίου σε εύθετο χρόνο.

Νομίζω ότι τα συμπεράσματα τα οποία βγήκαν σε συνδυασμό με μία συνεδρίαση που θα γίνει την άλλη εβδομάδα με ειδικούς τεχνικούς για την πολιτική ανάλυση, ιδίως για τις διαρροές ψηφοφόρων προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, θα βοηθήσουν ώστε να μπορέσουμε τις επόμενες μέρες να καθορίσουμε την τακτική μας.

Η τακτική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είναι δίπλα από τους πολίτες. Θα παραμείνουμε ένα Κίνημα πολιτών με ενότητα, αλλά και με δημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου όχι απλώς να γυρίσουν πίσω οι πολίτες που στις ευρωεκλογές δεν αποτυπώθηκαν στην κάλπη, αλλά να μπορέσουμε να καλέσουμε και όλους εκείνους τους πολίτες τους οποίους συναντήσαμε στους δρόμους της Ελλάδος και το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μαζί με όλα τα κινήματα εκείνα των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που δεν δέχονται την επικυριαρχία της Μέρκελ και της τρόικας να δημιουργήσουν μια πολιτική δύναμη ανατροπής για τον τόπο».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχουν βουλευτές του κινήματος που μιλούν ευθέως για ευθύνες της ηγεσίας για το αποτέλεσμα. Τι τους απαντάτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποιος βουλευτής είναι αυτός;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ο κ. Χαϊκάλης είχε κάνει αναφορές ότι δεν είχε στήριξη από το κόμμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κάτι, στήριξη δεν είχε κανείς, ούτε η κ. Χρυσοβελώνη, ούτε ο κ. Κουίκ, ούτε ο κ. Χαϊκάλης, ούτε ο κ. Καπερνάρος. Από τα επτά εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού του κράτους για τις εκλογές επετράπη να δοθούν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 52.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα ήταν μπλοκαρισμένα στην τράπεζα. Οικονομική στήριξη λοιπόν δεν υπήρχε. Η στήριξη ψυχής που υπήρχε, αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών. Είναι βέβαιο ότι τα μέσα ενημέρωσης τα οποία εκπροσωπείτε, σαν παράδειγμα δίνω, έκοψαν τα σποτ μέσω των νομικών τους τμημάτων και αναγκαστήκατε να τα παίξετε κατόπιν απόφασης του ΕΣΡ.

Ο πόλεμος ήταν πράγματι τεράστιος. Η κυβέρνηση είχε ως στόχο να μην μπουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ευρωβουλή. Τους διαψεύσαμε. Η δύναμή μας στην επόμενη Βουλή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Να είστε καλά.