Αρχείο

10 Μαΐου 2014

Το παρασκήνιο με τον Άδωνι και το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Φιλοθέη, ενδεικτικό της σχέσης του Άδωνι Γεωργιάδη με την «καραμανλική» πτέρυγα της...

Νέας Δημοκρατίας δημοσιεύεται στον «ΒΗΜΑτοδότη».

«Την Παρασκευή το πρωί γινόταν στο γραφείο του ευρεία σύσκεψη μεγαλοπαραγόντων της Υγείας. Κάποια στιγμή, του λέει ο υφυπουργός Υγείας (και γνωστός καραμανλικός) Αντ. Μπέζας: «Εγώ πρέπει να φύγω τώρα, βιάζομαι». Και ο Άδωνις του λέει «δεν έχεις να πας πουθενά έως ότου τελειώσει η σύσκεψη. Πού θα πας;». «Στη Φιλοθέη», ήταν η απάντηση του υφυπουργού, «θέλεις να έρθεις μαζί μου;». Ο Άδωνις, γεμάτος απορία, του λέει: «Έλα μωρέ, τι θα κάνεις πρωινιάτικα στη Φιλοθέη;». Ο κ. Μπέζας δεν άντεξε άλλο και του αποκάλυψε το μεγάλο... μυστικό: «Θα πάω στο μνημόσυνο του εθνάρχη».

Ο Άδωνις τότε παράτησε τη σύσκεψη και παρακάλεσε τον υφυπουργό να τον πάρει μαζί του: «Θέλω να πάμε μαζί, να εμφανιστώ στο μνημόσυνο με έναν καραμανλικό, γιατί δεν ξέρω κανέναν». Όπερ και εγένετο. Και οι δύο μπήκαν στο μαύρο Golf του υφυπουργού και πήγαν στη Φιλοθέη. Πίσω ακολουθούσε μια μοτοσικλέτα, με εντολή του υπουργού. Θα τον μετέφερε αργότερα στο Μουσείο της Ακρόπολης για ένα γεύμα που είχε».

tovima.gr