Αρχείο

28 Μαΐου 2014

ΑΝΕΛ: Οι αντιδράσεις στα σχέδια Καμμένου

Σε βαρύ κλίμα συνέρχεται την Πέμπτη το μεσημέρι η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Το εκλογικό αποτέλεσμα του 3,4%, που ισοδυναμεί με την απώλεια του 50% της εκλογικής δύναμης των ΑΝΕΛ, έχει παγώσει τα στελέχη του κόμματος.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εκδηλωθεί κριτική σε λάθη και παραλείψεις...

της ηγεσίας. Όπως όμως διαβεβαιώνουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, θέμα ηγεσίας δεν πρόκειται να τεθεί στη συνεδρίαση....Παραδόξως, αυτό το ζήτημα το είχε θέσει επί τάπητος ο ίδιος ο κ. Π. Καμμένος πριν από τις ευρωεκλογές, για την περίπτωση που το κόμμα υποχωρήσει κάτω από τα ποσοστά του 2012.

Κορυφαία στελέχη επισημαίνουν, πάντως, ότι μετά τις εκλογές δεν αναφέρθηκε πάλι σε αυτό. Δεν περιμένουν να το κάνει στην Κ.Ο.

Αντιδράσεις αναμένεται να υπάρξουν στις τελευταίες μετεκλογικές διαρροές του κ. Καμμένου και ιδιαίτερα σε σχέση με το συνέδριο συσπείρωσης του «αντιμνημονιακού πατριωτικού χώρου» τον Σεπτέμβριο και την προοπτική αναβάθμισης της κ. Ραχήλ Μακρή σε επικεφαλής του Εκτελεστικού Γραφείου.

Πριν από το συνέδριο «διεύρυνσης» του αντιμνημονιακού χώρου, στελέχη του κόμματος ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκτακτου συνεδρίου, «ώστε να μιλήσει η βάση». Ο κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε (Mega) ότι θα πρέπει να γίνει συνέδριο το συντομότερο δυνατόν.

Πέραν τούτου, ενστάσεις υπάρχουν στη συντηρητική πτέρυγα των ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά την προοπτική συνεργασίας με το ΕΠΑΜ του κ. Καζάκη.
Με την ίδια περίσκεψη αντιμετωπίζουν στελέχη αυτής της πτέρυγας μια ενδεχόμενη αναβάθμιση της κ. Μακρή, την οποία θεωρούν πολύ αριστερόστροφη. Τούτων δοθέντων, αναμένεται στη συνεδρίαση της Κ.Ο. να υπάρξει κριτική σε επιλογές της ηγεσίας και να τονιστεί η έλλειψη συλλογικότητας και διαβούλευσης στη λήψη αποφάσεων.

Το δεύτερο ζήτημα που αναμένεται να τεθεί από πολλούς είναι η εκκαθάριση του κόμματος και του οργανωτικού μηχανισμού του από στελέχη που θεωρείται ότι αλληθωρίζουν προς άλλους χώρους και στον προεκλογικό αγώνα εξαφανίστηκαν.

Για του λόγου το ασφαλές, στελέχη των ΑΝΕΛ λένε ότι μετά την αποχώρηση Γιοβανόπουλου και των 35 δικών του από την Ημαθία, το κόμμα στον νομό ανέκαμψε και συγκέντρωσε 5,5%.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο των ΑΝΕΛ, όπου θα συζητηθούν και οργανωτικά θέματα, π.χ. η επιλογή νέου γραμματέα της Κ.Ο., αφού ο κ. Ν. Μαριάς δεν ανήκει πια στο Κοινοβούλιο.

kathimerini.gr