Αρχείο

20 Μαΐου 2014

Τα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής στις περιφέρειες-Εξέλεξε συμβούλους σε 12 από τις 13 περιφέρειες

Αναδημοσιεύουμε από τα parapolitika.gr, χωρίς να υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς για το εθνικιστικό κόμμα:

Ανησυχητική είναι η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο εκλογικό σώμα, καθώς μπορεί μέχρι τώρα να μην είχε εκπροσώπηση σε κανένα περιφερειακό συμβούλιο της χώρας, όμως, στο εξής θα έχει σε 12 από τα 13. Δηλαδή σε...

όλα πλην αυτό του Βορείου Αιγαίου όπου, όμως, δεν είχε κατεβάσει υποψήφιο. Εξίσου ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα ποσοστά του νεοναζιστικού μορφώματος στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Αθήνα σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Στην περιφέρεια Αττικής ο Ηλίας Παναγιώταρος απέσπασε ποσοστό 11,13% και εξέλεξε 6 περιφερειακούς συμβούλους. Στην Α΄ Πειραιώς και στη δυτική Αττική ο συνδυασμός του χρυσαυγίτη βουλευτή συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά, 13,72% και 14,75% αντίστοιχα.

Αλλο παράδοξο, επίσης, το γεγονός ότι στη Θεσσαλία το 6,92% των πολιτών ψήφισε υποψήφιο που είναι έγκλειστος στη φυλακή, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Μάλιστα, η υποψηφιότητα από τον... Κορυδαλλό κατάφερε να αυξήσει τη δύναμη του νεοναζιστικού μορφώματος στη Θεσσαλία, αφού η ΧΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια αυτή είχε λάβει ποσοστό  6,52%.

Επίσης, σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Χρυσής Αυγής, η Ελληνική Αυγή δηλαδή, κατάφεραν να βελτιώσουν αρκετά τις επιδόσεις τους σε σχέση με τις βουλευτιές εκλογές. Στη Στερεά Ελλάδα ο Απόστολος Γκλέτσος κέρδισε ποσοστό 9,02% και εξέλεξε δύο περιφερειακούς συμβούλους. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δημήτρης Δολτσινιάδης πήε 9% και τερμάτισε τέταρτος πίσω από τον Πέτρο Τατούλη, τον Γιώργο Δέδε και τον Οδυσσέα Βουδούρη. Στην Κεντρική Μακεδονία, ο  Νικόλαος Χρυσομάλλης απέσπασε ποσοστό 8,74% και εξέλεξε 3 συμβούλους.

Στην Ανατολική Μακεδονία η ΧΑ θα έχει πλέον δύο περιφερειακούς συμβούλους, αφού ο Χρήστος Κιτσόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 5.96%. Δύο συμβούλους θα έχει το νεοναζιστικό μόρφωμα και στη Δυτική Ελλάδα, όπου ο συνδυασμός του Χρήστου Ρήγα έλαβε 7,82%. Αντίστοιχη εικόνα και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Σάββα Σπυρίδη, ο οποίος έλαβε 5,73%. Το 5,16% των ψηφοφόρων για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέδειξαν τον Νικόλαο Λεμοντζή τον μόνο περιφερειακό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής. Ποσοστό χαμηλότερο του 5%, έλαβαν οι υποψήφιοι στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (4,71%), Ηπείρου (3,94%), Κρήτης (3,34%).

parapolitika.gr