Αρχείο

25 Απριλίου 2014

Αντιδράσεις στο στρατόπεδο της Ν.Δ. για τις πολλαπλές υποψηφιότητες που προέρχονται από την παράταξη

Μια ημέρα πριν από το Σάββατο του Λαζάρου συνεδρίασε για τελευταία φορά η Διοικούσα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης και η συνεδρίαση ήταν ενδεικτική του κλίματος που καταγράφεται εσχάτως στο τοπικό «γαλάζιο» στρατόπεδο.Αρκετές οι απουσίες βουλευτών που είναι ταυτόχρονα και υποψήφιοι, όπως οι...


Σταύρος Καλαφάτης και Γιάννης Ιωαννίδης, αλλά και του θεωρούμενου ως αντάρτη Απόστολου Τζιτζικώστα), που εδώ και χρόνια συμμετείχε στο όργανο.

«Τα πράγματα είναι περίπλοκα. Το 2010 είχαμε δώσει επίσημες στηρίξεις, σήμερα δεν υπάρχει τίποτα» έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της Διοικούσας.

Στον κεντρικό δήμο η υποψηφιότητα Καλαφάτη έγινε δεκτή χωρίς ενστάσεις, μόνο που το πρόβλημα εδώ είναι ο αντίπαλος Γιάννης Μπουτάρης, που εμφανίζεται ισχυρότερος από ό,τι το 2010. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο βλέπουν με θετικό μάτι την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας Καλαφάτη, μόνο που ακούγονται φωνές που ζητούν να μπετοναριστεί πιο έντονα ένα «αντιμπουταρικό μέτωπο» εν όψει του δεύτερου γύρου. Οσο για την περιφέρεια, και εκεί τα προβλήματα είναι παρόμοια. Λίγες ενστάσεις για την επιλογή, πολλές επιφυλάξεις για την καθυστέρηση, που έδωσε στον Απόστολο Τζιτζικώστα μια ζωηρή εκκίνηση.

Πολλά τα προβλήματα και στους περιφερειακούς δήμους, όπου στους περισσότερους καταγράφονται διπλές και τριπλές υποψηφιότητες. Στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου κατεβαίνουν ο δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης και ο Πέτρος Σούλας, στο Ωραιόκαστρο ο δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος και ο Αστέριος Γαβότσης, ενώ και ο τρίτος υποψήφιος (Γιώργος Παπακωνσταντίνου) έχει «γαλάζιες» προσβάσεις, στον Λαγκάδα υπάρχουν δύο υποψήφιοι (ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης και ο Γιάννης Καραγιάννης), στο Δέλτα θα συγκρουστούν ο δήμαρχος Γιώργος Γλώσσης και ο περιφερειακός σύμβουλος Μίμης Φωτόπουλος, ενώ στη Χαλκηδόνα οι αντίπαλοι από τη μεριά της Ν.Δ. είναι δύο: ο Αρης Αραμπατζής και ο Γιάννης Τσουκνιδάς. Στους δήμους αυτούς θα υπάρξει ουδετερότητα από τη Ν.Δ. εν όψει του δεύτερου γύρου.

Χωρίς υποψήφιο κατεβαίνει η Ν.Δ. στην Καλαμαριά, όπου «γαλάζιοι» υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κατεβαίνουν και με τον «πράσινο» δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη και με τον συνδυασμό του Στέλιου Μαντζαρίδη, αλλά και στη Θέρμη, ενώ στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών «γαλάζια» στελέχη συμμετέχουν στον συνδυασμό του Νίκου Φασφαλή.

Νίκος Οικονόμου
dimokratianews.gr