Αρχείο

18 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις και τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού Κουριαννίδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τις  επίσημες θέσεις της παράταξης,  και τα πρώτα 31 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης.
Ο κ. Κουριαννίδης ανέπτυξε το όραμά του για τη Διαδημοτική Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλονίκη δηλαδή των δημάρχων, σε αντιστάθμισμα της άρνησης της κεντρικής εξουσίας να...


προχωρήσει στη μητροπολιτική διακυβέρνηση της πόλης. Επίσης μίλησε για την ανάδειξη του ελληνικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία βυζαντινού θεματικού πάρκου, τη μετατροπή της πλατείας αγ. Σοφίας σε σημείο αναφοράς του προσφυγικού Ελληνισμού και την οριοθέτηση του ιστορικού κέντρου της πόλης μέσα από μία σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών. Επίσης, τόνισε ότι στις προτεραιότητες της Κίνησης περιλαμβάνεται η διαφύλαξη του εργασιακού δικαιώματος των Ελλήνων, με την καθιέρωση «ρήτρας εργασίας» στις δημοτικές συμβάσεις με αναδόχους δημοτικών έργων, στους οποίους θα απαγορεύεται η απασχόληση παρανόμων μεταναστών, επί ποινή ισοβίου αποκλεισμού τους από δημοτικούς διαγωνισμούς, ενώ θα καθιερώσει και δημοτικό φόρο παραμονής σε αλλοδαπούς, που θα καταβάλλουν είτε οι εργοδότες τους είτε οι ίδιοι, αυξημένο, όταν δεν εργάζονται.
Στην  εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Κουριαννίδη: Ο υπεύθυνος εκλογικού αγώνα του Εθνικού Μετώπου Παναγιώτης  Ζαχαρόπουλος και  ο πρόεδρος   της   οργάνωσης Θεσσαλονίκης και μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», Δημήτρης Βαλασίδης.
Επίσης στην συνέντευξη τύπου παρέστησαν: ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος «Κοινωνία –Συνεχιστές του Καποδίστρια», Γιώργος Σύρπης, ενός εκ των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την δημοτική κίνηση, και ο  περιφερειακός σύμβουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Βάνης.