Αρχείο

21 Φεβρουαρίου 2014

Δείπνο Καραμανλή με 15 βουλευτές

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 15 βουλευτές της ΝΔ , παρέστησαν σε δείπνο με τον Κ. Καραμανλή, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη ταβέρνα «παλιές αναμνήσεις», στο κέντρο της Ραφήνας.

Ο διοργανωτής, σύμφωνα με πηγές της στήλης, δεν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά ο...


Δ. Τζαμτζής, ο οποίος «έβαλε» το φαγητό και το τσίπουρο.

Εκτός από το μενού, που επιμελήθηκε προσωπικά ο βουλευτής Πέλλας, φέρνοντας αγριόχοιρο και λαγούς που - όπως είπε – τους είχε πιάσει ο ίδιος ως κυνηγός, η βραδιά περιελάμβανε και πολιτική συζήτηση καθώς οι βουλευτές προσπάθησαν να αποσπάσουν από τον Κ. Καραμανλή τις εκτιμήσεις για την γενικότερη πολιτική κατάσταση, την οικονομία και τη ΝΔ.

Εκείνος, όπως πάντα άλλωστε ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και το μόνο που είπε ήταν πως γνωρίζει απόλυτα πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος και πως πρέπει όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά.

Κατά τα άλλα, απέφυγε ευσχήμως διαφορά... επικίνδυνα θέματα (όπως οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, οι γαλάζιες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες και τα «αντάρτικα») και όταν οι ερωτήσεις γίνονταν πιεστικές, άλλαζε κουβέντα. Προτιμούσε τις ιστορίες από τα παλιά όταν και ο ίδιος ήταν νέος βουλευτής Θεσσαλονίκης ή λίγο αργότερα όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ. Η αναδρομή, ωστόσο, σταμάτησε στο... 2004 όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση.

Στο τραπέζι, ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γ. Βλάχος, Τ. Κοψαχείλης, Η. Βλαχογιάννης, Αντ. Σαμπαζιώτης, Α. Κουτσούμπας, Α. Μανδρέκα, Α. Σκόνδρα, Γ. Πασχαλίδης, Μ. Αντωνίου, Ευθ. Καρανάσιος, Σ. Αναστασιάδης κ.α.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ