Αρχείο

29 Ιανουαρίου 2014

Κώστας Κιλτίδης: Η ΝΔ έχει λάβει εκτρωματική διάσταση

Με την «τρόικα» της «Νέας Μέρας», και τους Πολύδωρα, Φράγκο, Νικολόπουλο και Φλωρίδη θα μπορούσαν να συμβιώσουν σε νέο κόμμα. Βολές κατά του περιβάλλοντος Σαμαρά, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για κάθοδό του στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Μύδρους ενάντια στη σημερινή ΝΔ και το περιβάλλον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε...


ο πρώην υφυπουργός, Κώστας Κιλτίδης, σε κουβέντα του με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, επ’ ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου του λαογράφου και δημοσιογράφου, Γιώργου Λεκάκη, «Ναζί, οι βάρβαροι του 21ου αιώνα». Ο κ. Κιλτίδης δήλωσε πάντως ανοιχτός ανά πάσα στιγμή για επιστροφή στη ΝΔ, αλλά και έτοιμος για συμμετοχή σε νέο κόμμα, προσδιορίζοντας όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του, αλλά και τους πιθανούς συνοδοιπόρους του, ενώ δεν απέκλεισε τη συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές είτε υπό όρους στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα, είτε ενδεχομένως και με δικό του ψηφοδέλτιο.
«Τώρα είμαι ανέκφραστος και γι’ αυτό αμέτοχος», τόνισε ο κ. Κιλτίδης. Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «απόκομμα» και είπε ότι «η ΝΔ πήρε εκτρωματική διάσταση, καθώς απώλεσε την εθνοκεντρικότητά της και πειθαναγκάστηκε από χώρες εκτός συνόρων να καταδειναστεύσει το κυριότερο χαρακτηριστικό των Ελλήνων, την ελευθερία, γεγονός που δεν του επιτρέπει να συμμετάσχει».
Με αφορμή το ιδιοκτησιακό (πλειστηριασμοί), έκανε λόγο για «νεοκομμουνισμό» εντός της ΝΔ. «Το ιδιοκτησιακό αντιπροσωπεύει το αίμα και το μεδούλι αυτής της παράταξης. Παλιά έλεγαν ‘μην ψηφίσετε τους κομμουνιστές γιατί θα σας πάρουν τα σπίτια’. Τώρα τα σπίτια τα παίρνει η ΝΔ. Γίνονται εγκληματικές πράξεις. Δεν άφησαν ούτε αφορολόγητη μια ελάχιστη ιδιοκτησία 30 ή 50 τ.μ. Εγώ παραμένω στο αίμα και το μεδούλι αυτής της παράταξης. Αυτοί ξεστράτισαν…», τόνισε.
Πάντως διευκρίνισε αναφερόμενος στην ηγεσία της ΝΔ, «αν σηκώσουν ανάστημα δεν θα διστάσω να συμμετάσχω. Δεν έχω καμιά μικρότητα απέναντι στον πρωθυπουργό, παρότι ομολογώ δεν είχα και την καλύτερη άποψη».
Ο κ. Κιλτίδης δεν απέφυγε βαρύτατους χαρακτηρισμούς όμως για το περιβάλλον του πρωθυπουργού: «τη νομή της εξουσίας τη χρησιμοποίησαν ως λάφυρο. Οι άνθρωποι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, διάφοροι πρώην αριστερίζοντες, πρώην στελέχη του ‘Δικτύου 21’, νεοπατριώτες και νέο-ορθόδοξοι, τους βάλανε στο ιερό για να διδάξουν. Τους δέχομαι ως συμμαχητές, αλλά όχι και ως κατηχητές».
Ο πρώην υφυπουργός συμφώνησε πάντως με μια επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «πρόστυχο ψέμα» το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «απειλούμαστε –σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- με έξοδο από την ΕΕ. «Από την ευρωζώνη μπορεί να βγούμε, από την ΕΕ όχι. Και η επιστροφή στη δραχμή είναι μια ψευδεπίγραφη απειλή. Είμαι με το ευρώ, αλλά προτάσσω το ύψιστο διακύβευμα, που είναι η σωτηρία του λαού και της χώρας. Δε διαφωνώ σε αυτό με το ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τη θεωρία των δυο άκρων, αυτή υφίσταται κοινωνιολογικά σε καιρό ειρήνης. Σε συνθήκες πολέμου όπως οι σημερινές, υπάρχει ποιοτική μετατροπή του διλήμματος, που γίνεται δυναστών και επαναστατών κι όχι δυο άκρων», υπογράμμισε.
Διέγνωσε ότι υπάρχει «οργή άνευ κομματικού μανδύα» στους Έλληνες και προέβλεψε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι «η ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ, που σύρεται για να σκεπάσει και τη ΝΔ. Τα κόμματα που υπάρχουν δε θα αποτελέσουν τη συνέχεια της πολιτικής μας ζωής. Μετά τις ευρωεκλογές θα έχουμε νέους συσχετισμούς».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών τόνισε πως «αν στις ευρωεκλογές γκρεμοτσακιστούν τα ποσοστά των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης δε θα μπορούν να κάθονται και να κυβερνούν. Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό, αγγίζοντας το θεσμικό στην Ελλάδα. Πρέπει να επανεφεύρουμε την πολιτική, αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον».
Και σε αυτό το σημείο ανέφερε με ποιους θα μπορούσε να συμβαδίσει πολιτικά, ονοματίζοντας τα κεντρικά στελέχη της «Νέας Μέρας» (Ζώης, Κουράκος, Σταυρογιάννης). «Δυστυχώς κινήθηκαν πρόωρα και άνευ ισχυρού ιδεολογικού στίγματος, αλλά έχουν ένα καλό θεμέλιο», είπε. Επίσης, δήλωσε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα, τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, αλλά και τον πρώην εισαγγελέα, Βασίλη Φλωρίδη, με τον οποίο είχε θερμό τετ α τετ και εναγκαλισμό πριν από τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.
Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι «μπήκε σε μια φθοροποιό μέγγενη», κατηγορώντας τον που δεν πήρε θέση στο θέμα των πλειστηριασμών.
Το αδιαπραγμάτευτο ιδεολογικό του στίγμα, όπως το περιέγραψε, είναι: «Κίνημα ελευθερίας και δικαιοσύνης με πατριωτική και λαϊκή αντίληψη ζωής, με θεμέλιο και αναφορά στην εθνική συνείδηση».
Περιφέρεια
«Δεν έκρυψα ποτέ ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο βιωματικός μου χώρος», δήλωσε ο κ. Κιλτίδης όταν ρωτήθηκε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ενώ είχε μάλιστα έτοιμο συνδυασμό με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, όπως δήλωσε, «μπήκα στο διχαστικό δίλημμα μήπως προδώσω τον πυρήνα των ιδεών και να μην ακυρώσω την εμπιστοσύνη του κόσμου της ευρύτερης παράταξης. Τώρα με προβληματίζει τι θα κάνω. Το αφήνω ανοιχτό, αλλά ό,τι πρέπει να γίνει θα πρέπει να γίνει σύντομα».
Πάντως, ο κ. Κιλτίδης δε απέκλεισε πλέον την υποστήριξη ή ακόμη και τη συμμετοχή του τελικά στο ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα. «Το πιθανότερο είναι να στηρίξω τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Μου άρεσε που δηλώνει αποφασισμένος να υπηρετήσει την Κεντρική Μακεδονία και τον πολίτη, ανεξαρτήτως του στίγματος που του δίνει το κόμμα στο οποίο ανήκει», σημείωσε.
Οι προϋποθέσεις στήριξης του κ. Τζιτζικώστα είναι:
1.Να μην περιλάβει κομματικούς του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιό του, διότι «κατατρώνε τις σάρκες της παράταξής μου».
2.Να κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος και ανένταχτος.
3.Να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον κ. Μπουτάρη και κάθε διεθνιστικό φαινόμενο στην Κεντρική Μακεδονία(πχ συνεργασία με Σόρος).
Διευκρίνισε ωστόσο, πως παρότι έχει συζητήσει με τον περιφερειάρχη, δεν του έγινε πρόταση συμμετοχής. Όχι ακόμη…

του Τάσου Τασιούλα
voria.gr