Αρχείο

2 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι βρέθηκαν φέτος στο μνημόσυνο του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το καθιερωμένο μνημόσυνο στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Κάποιοι από την ευρύτερη παράταξη βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν εκείνους που έπεσαν για Πατρίδα κι Ελευθερία, καθώς κι εκείνους που αγωνίστηκαν στα Δεκεμβριανά απέναντι στην απάνθρωπη ιδεολογία της αριστεράς.

Τα ΔΕΞΙΑ ΝΕΑ ήταν και φέτος εκεί και σας μεταφέρουν το κλίμα από το μνημόσυνο της "μάχης των Αθηνών", καθώς επίσης τους μεγάλους απόντες και τους παρόντες. Μετά την περσινή αναλαμπή της, με το στεφάνι που έστειλε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η ΝΔ απουσίαζε πλήρως. Φυσικά υπήρχαν μεμονωμένοι νεοδημοκράτες, όπως ο υποψήφιος...


δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, αλλά το επίσημο κόμμα αγνόησε για μία ακόμη χρονιά το μνημόσυνο. Για τους ΑΝ.ΕΛ. δεν το συζητάμε... Αυτοί δεν δέχονται ότι ανήκουν στην παράταξη, ασχέτως αν η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους προέρχονται από αυτή. Συνεπώς, δεν περιμέναμε να τους δούμε εκεί. Απουσία πήρε και η νεολαία ΛΑ.Ο.Σ., η οποία πέρσι ήταν παρούσα και είχε καταθέσει στεφάνι.

Σε ό,τι αφορά τους παρόντες, διακρίναμε τον Μάνο Μανωλάκο, τον καθηγητή Χρίστο Γούδη, ενώ μεταξύ άλλων στεφάνια κατέθεσαν Σύνδεσμοι κι Ενώσεις Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης εκπροσωπώντας τη Χρυσή Αυγή, ο ΛΑ.Ο.Σ., ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, το Εθνικό Μέτωπο, η Εθνική Αλληλεγγύη, η Β.Ε.Ο., ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου εκ μέρους της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα", εκπρόσωποι Εθνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων (Π.Α.Ο., ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ, "Χ") και η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Συγκινητική ήταν η παρουσία και η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των επιζώντων αγωνιστών του ηρωικού Συντάγματος από τον Ενωμοτάρχη Χωροφυλακής ε.α. Διογένη Στρατιδάκη.