Αρχείο

26 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακατεύεται η τράπουλα στην Ελλάδα! Ο Καραμανλής το αντιλήφθηκε νωρίς και απομακρύνθηκε

Με αφορμή την οικονομική κρίση και τις σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό κ.τ.λ.), πολλοί έχουν κάνει λόγο για το τέλος της μεταπολίτευσης. Μήπως όμως βρίσκεται σε εξέλιξη κάτι άλλο;
Κάποιος καλός παρατηρητής των πολιτικών πραγμάτων μπορεί να διακρίνει ότι βιώνουμε το ανακάτεμα της τράπουλας στην Ελλάδα, προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο σύστημα...


εξουσίας των επόμενων δεκαετιών, το οποίο θα διαδεχθεί την μεταπολίτευση.
Μεγάλες ξένες δυνάμεις που θέλουν να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην Πατρίδα μας και να την μετατρέψουν σε δορυφόρο τους, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους και τους ανθρώπους τους. Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα (οι γνωστοί διαπλεκόμενοι) συγκρούονται ανοιχτά πλέον κι αυτό είναι εμφανές. Πολιτικοί και κόμματα προσπαθούν να βρουν την περπατησιά τους, γι' αυτό και δημιουργούνται συνεχώς νέα σχήματα και συμμαχίες, έτσι ώστε να επιβιώσουν πολιτικά στο μέλλον. Αναμφισβήτητα, σημαντικό ρόλο στις διεργασίες διαδραματίζουν τα δημοσιογραφικά κέντρα, τα οποία, όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν γίνει εντολοδόχοι διαφόρων πρεσβειών και οικονομικών παραγόντων.
Εκτίμησή μας είναι ότι όλα τα παραπάνω που ξεκίνησαν με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, πρόκειται να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, μέχρις ότου δηλαδή διαμορφωθεί το νέο οικονομικό και πολιτικό σύστημα εξουσίας.
Από την παραπάνω ανάλυση προκύπτει ότι ο μοναδικός πολιτικός πρώτης γραμμής που αντιλήφθηκε νωρίς τα επερχόμενα ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Έτσι εξηγούνται οι λόγοι απομάκρυνσής και απομόνωσής του, μέχρι να "κατακάτσει ο κουρνιαχτός". Ίσως και γι' αυτό αρνείται να πει το οτιδήποτε κι ας βρίσκεται πολλές φορές στη γωνία.
Ο ισχυρότερος φόβος όμως, είναι ένας: Να μην έχουμε κάποια εθνική τραγωδία στο βωμό της ενδεχόμενης νέας μεταπολίτευσης. Ήδη ζούμε μέρες οικονομικής εξαθλίωσης, δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε κάποια νέα Κύπρο!