Αρχείο

12 Μαρτίου 2013

Κερδίζουν πόντους οι νεοφιλελεύθεροι - Ο Σαμαράς υιοθετεί την πολιτική της Ντόρας;

Μπορεί οι διεργασίες για την συγκρότηση ενός ενιαίου φιλελεύθερου σχήματος να εξελίσσονται εδώ και μερικούς μήνες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι είναι στα πάνω τους.
Αρχικά, είχαμε την παρουσίαση του βιβλίου για την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο επιμελήθηκε και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Πρόκειται για τον γνωστό φιλελεύθερο ευρωβουλευτή, ο οποίος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στους...


φιλελεύθερους κύκλους, ενώ δεν ακολούθησε τον δρόμο της επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ. Στο παρελθόν μάλιστα είχε περάσει και από το κόμμα "Οι Φιλελεύθεροι" του Στέφανου Μάνου (με σήμα τον ταύρο).
Επίσης, στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στις ζυμώσεις που υπάρχουν μεταξύ Δράσης, Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Συμμαχίας Νέων (πρώην νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας) και Δημιουργίας Ξανά.
Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε για νέο πρόεδρο του ταμείου αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τον Στέλιο Σταυρίδη. Πρόκειται για γνωστό νεοφιλελεύθερο, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Δράσης, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου στήριξε τη ΝΔ. Παράλληλα, υπήρξαν δημοσιεύματα για πιθανή προσέγγιση με τον Θάνο Τζήμερο.
Ο πρωθυπουργός όμως, θα πρέπει να γνωρίζει ότι επελέγη από τους νεοδημοκράτες για πρόεδρος του κόμματος, επειδή εξέφρασε διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση από εκείνη της Ντόρας Μπακογιάννη. Μίλησε επανειλημμένως για στήριξη της μεσαίας τάξης και για κοινωνικό φιλελευθερισμό, προσεγγίζοντας την λεγόμενη λαϊκή δεξιά και τη βάση της παράταξης. Διαφορετικά, θα ψηφίζονταν η Ντόρα Μπακογιάννη για πρόεδρος της ΝΔ, η οποία σίγουρα θα τοποθετούσε σε όλες τις θέσεις κλειδιά τους νεοφιλελεύθερους, ακόμα κι εκείνους που κινούνταν εκτός ΝΔ.