Αρχείο

1 Φεβρουαρίου 2013

Διεργασίες για νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας


Πηγή: tanea.gr

Τις εξελίξεις για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της ΝΔ επιταχύνει η ίδρυση πολιτικού σωματείου, υπό τον τίτλο Πρωτοβουλία Ελλήνων, την οποία στηρίζουν πρώην γαλάζια στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Την ιδρυτική διακήρυξη του σωματείου που σχεδιάζεται να μετεξελιχθεί προσεχώς σε κόμμα (με άλλο όνομα), συνυπογράφουν μόνον οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Σταμάτης και...


Μιχάλης Γιαννάκης, μαζί με πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές κ.λπ., αλλά εντός των ημερών αναμένεται να συνταχθούν και άλλοι αποχωρήσαντες από το κόμμα Καμμένου όπως οι Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, αλλά και ο βουλευτής Γιάννης Κουράκος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη νέα κίνηση που επίσης έχει αντιμνημονιακό στίγμα και στοχεύει στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο», είναι πιθανό να ακολουθήσουν και οι διαγραφέντες από τη ΝΔ βουλευτές Νίκος Σταυρογιάννης και Γιώργος Κασαπίδης, καθώς και οι προερχόμενοι από τον ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης και Κυριάκος Βελόπουλος.
Αποστασιοποιημένος από τις διεργασίες πάντως εμφανίζεται ο έτερος βουλευτής που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος θεωρεί άκαιρη τη δημιουργία νέου κόμματος. Επίσης αναφέρει σε συνομιλητές του ότι το ζητούμενο αυτή την περίοδο είναι να υπάρξει κυβερνητική στροφή στην κοινωνική πολιτική. Η διαφοροποίηση Μαρκόπουλου ωστόσο ερμηνεύεται από τους μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του στο κόμμα Καμμένου ως προσπάθεια από την πλευρά του βουλευτή Ευβοίας να δημιουργηθούν γέφυρες για την επιστροφή του στη ΝΔ. Από απόσταση εξάλλου παρακολουθεί τις συζητήσεις για νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά και ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πάνο Καμμένο.