Αρχείο

1 Φεβρουαρίου 2013

Η πολιτική κυριαρχία Σαμαρά, αλλά και το φάουλ του

Η οικονομική κατάσταση είναι δεδομένη. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη σε άλλους τομείς που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα του Έλληνα. Έτσι, το τελευταίο διάστημα είδαμε την κυβέρνηση να ακουμπά θέματα που ήταν ξεχασμένα για δεκαετίες, όπως οι καταλήψεις των αναρχικών, η λαθρομετανάστευση κ.τ.λ. Επίσης, βλέπουμε τη ΝΔ να προσπαθεί να ασκήσει μία δεξιά πολιτική, κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ. Επιπλέον, δεν μένουν αναπάντητες προκλήσεις της Αριστεράς, ικανοποιώντας το απλό...
δεξιό αίσθημα.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας στη ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού, αφού στα οικονομικά ζητήματα, που αντιδρά η αντιπολίτευση, στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ σε εθνικά και ευρύτερα δεξιά ζητήματα που ακουμπά, έχει αν όχι την στήριξη, τουλάχιστον την ανοχή της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Για παράδειγμα, το ζήτημα με τους Ιμάμηδες στη Θράκη, όπου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν.
Ωστόσο, το φάουλ του πρωθυπουργού έγκειται στην επίσκεψη στο Κατάρ και στην "παράκληση" για επενδύσεις στην Ελλάδα. Εκεί συναντήθηκε με τον Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε διάφορα. Έχουμε γράψει και επαναλαμβάνουμε ότι στα εθνικά θέματα είμαστε ανυποχώρητοι προς όλους. Και αυτή η συνάντηση δεν ήχησε καλά στα αυτιά μας.
Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική του κυριαρχία μπορεί να είναι πρόσκαιρη, καθώς η φτώχεια ακουμπά όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα και είναι απρόβλεπτο πώς μπορεί αυτό να μεταφραστεί στην κάλπη. Σίγουρα όμως, όχι υπέρ της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν.