Αρχείο

12 Δεκεμβρίου 2012

«Κλώνο» των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχεδιάζουν οι αντάρτες


Πηγή: real.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των στελεχών που παραιτήθηκαν, αποπέμφθηκαν ή βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη δημιουργία νέου αντιμνημονιακού σχηματισμού.
Με την επιστροφή του Κώστα Μαρκόπουλου από το εξωτερικό δρομολογούνται οι εξελίξεις...


στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα ο ίδιος παραμένει, επισήμως, τουλάχιστον μέλος και βουλευτής του κόμματος με τον Πάνο Καμμένο να μην κάνει καμία κίνηση κρατώντας χαμηλούς τόνους και στην περίπτωση του Χρήστου Ζώη ο οποίος παραιτήθηκε με αιχμές για τον πρόεδρο του κόμματος.
«Δεν μπορώ να συνεργάζομαι συνειδητά σε μια προσπάθεια απαξίωσης και γραφικοποίησης ενός αντιμνημονιακού αγώνα στον οποίο έχουμε πιστέψει πολλοί σοβαροί άνθρωποι», δήλωσε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία» σημείωνε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του αναφερόμενος στα όσα κατήγγειλε ο κ. Καμμένος στον realfm 97.8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για «Δούρειους Ίππους που ήθελαν να κάνουν το κίνημα υποκατάστημα της ΝΔ».
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέτρησαν χθες τρεις παραιτήσεις: Μανώλης, Ζώης και Σταμάτης με τον πρώην γραμματέα συνδικαλιστικού του κόμματος να δίνει πλέον ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες με τον κ. Καμμένο έπειτα από τα όσα δήλωσε για το περιβόητο non paper του Μαϊου και τον ισχυρισμό ότι ήταν τελικά ο πρόεδρος του κόμματος εκείνος που το έδωσε στον Κάρολο Παπούλια –παρά τις συνεχείς διαψεύσεις που ακολούθησαν από όλα τα μέλη του κόμματος με πρωτεργάτη τον Χρήστο Ζώη.
Σημειώνεται πως ο κ. Ζώης δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα στην αιχμηρή δήλωση παραίτησης που εξέδωσε χθες. Ενώ μέχρι στιγμής ο Τέρενς Κουίκ παραμένει «άφαντος» αποφεύγοντας να πάρει θέση στα όσα συμβαίνουν μέσα στο κόμμα του.
Το σκηνικό αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει στην αυριανή (13:00) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ωστόσο ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι ακόμη και μέχρι εκεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα φτάσουν χωρίς άλλες απώλειες. Ο κ. Καμμένος όπως δήλωσε και στον realfm 97.8 είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με «όσους το μπορούνε». Στους στενότερους συνεργάτες του έχει δώσει εντολή να υπεραμύνονται των θέσεών του δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε όλους όσοι βρεθούν απέναντι στην επίσημη γραμμή του κόμματος.
Τα σενάρια για ευρύτερες ανακατατάξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς δίνουν και παίρνουν αφού όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τα στελέχη που θα βρεθούν εκτός των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κινηθούν προς την κατεύθυνση σχηματισμού ενός «κλώνου» του κόμματος με πιο ξεκάθαρες θέσεις ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική του κόμματος, την παραμονή στο ευρώ και την ξεκάθαρη οριοθέτηση των γραμμών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν θα κάτσω σπίτι μου» είπε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Μανώλης αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Προσέγγιση με τη ΝΔ δεν υπάρχει. Κάποιοι από τους «γαλάζιους» βουλευτές έχουν επαφές και επικοινωνία με στελέχη που βρίσκονται στο αντιμνημονιακό μπλοκ από τη μαζική διαγραφή Σαμαρά. Ωστόσο καμία συζήτηση δεν έχει γίνει ούτε όπως όλα δείχνουν, θα γίνει το επόμενο διάστημα καθώς πολλοί είναι εκείνοι στο «γαλάζιο» στρατόπεδο που λένε πως οι διαφορές σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι πολιτικές αλλά και βαθιά προσωπικές λόγω των σκληρών χαρακτηρισμών που έχουν γίνει από πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσωπικά για τον Πρωθυπουργό.