Αρχείο

7 Δεκεμβρίου 2012

Από τη σύναξη των γαλάζιων βουλευτών παρουσία Καραμανλή

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης


Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει όπως ήθελε, τη σύναξη 30 και πλέον βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, την Τετάρτη το βράδυ στην ταβέρνα «Η Φωλιά του Κυνηγού», στα Βλάχικα της Βάρης. Σύναξη όμως «καραμανλικών βουλευτών»  σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δεν ήταν αυτός που...


προσκάλεσε, ούτε θέλησε να κάνει οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση. Το μόνο που είπε στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών για το πού πάει η κατάσταση ήταν «στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε τον Σαμαρά». Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν πολύ προσεκτικός, έδειξε από την αρχή ότι συμμετείχε σε μία κοινωνική εκδήλωση για να τιμήσει τον εορτάζοντα και τίποτα άλλο.
Ή μάλλον ο κ. Καραμανλής θέλησε να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν και στην παλαιά ΟΝΝΕΔ. Ρωτούσε για το τι κάνουν διάφορα μέλη της και που βρίσκονται σήμερα. Αποκάλυψε όμως ότι κάθε πρωί, ξυπνά ενωρίς και περπατά, περπατά ώρες έτσι για γυμναστική.
Άλλωστε εκείνο είχαν προσκληθεί σχεδόν οι πάντες στα περιβόητα «κοψίδια» της Βάρης από τον εορτάζοντα κ. Α. Κουτσούμπα και οι προσκλήσεις έγιναν κάπως απρόσεκτα. Δεν μπορεί, όπως μου είπαν, να προσκαλείς τον κ. Γρ. Αποστολάκο (Λακωνία) και επίσης να προσκαλείς και την κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου (Λακωνία) που του «έφαγε» την έδρα. Γιατί, όπως μου είπαν, εάν οι προσκεκλημένοι γνώριζαν ποιοι είχαν προσκληθεί, οι μισοί δεν θα πήγαιναν. Ή μπορεί να πήγαιναν από περιέργεια και να γνωρισθούν ορισμένοι μεταξύ τους. Για παράδειγμα οι πάντες ήθελαν να γνωρίσουν τη νεαρή βουλευτή της περιφέρειας Αττικής κυρία Γεωργία Μαρτίνου.
Ήταν όμως και «βαριά ονόματα» νεοδημοκρατών σ΄ αυτό το τραπέζι, όπου κυριάρχησαν τα παϊδάκια, το τζατζίκι και το κοκορέτσι, όλα σε αφθονία (ωσάν να βρισκόμασταν στους παλιούς καλούς καιρούς) και με τους πελάτες της ταβέρνας να βλέπουν έκπληκτοι τους πολιτικούς, να απολαμβάνουν τα κοψίδια. Και να σκεφτείτε ακόμα ουδείς γνώριζε τι θα γίνει με το φορολογικό. Ο κ. Καραμανλής κάθισε δίπλα στον εορτάζοντα και στον κ. Κ. Γκιουλέκα, ενώ έδωσαν το παρών τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης,  ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Τσιάρας, ο γραμματέας της ΚΟ κ. Αθ. Μπούρας  και πολλοί βουλευτές, όπως  οι Κ. Κουκοδήμος, Ι. Τζαμτζής, Ελένη Μακρή και άλλοι, αλλά και πρώην κκ. Ελ. Ζαγορίτης και Αθ. Γιαννόπουλος.