Αρχείο

5 Δεκεμβρίου 2012

Κληρώνει την Πέμπτη για τις κρατικές θέσεις της Θεσσαλονίκης


Πηγή: taxalia

Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα ονόματα των στελεχών που θα πλαισιώσουν τις λεγόμενες "κρατικές θέσεις", τις διοικητικές θέσεις κρατικών οργανισμών της Θεσσαλονίκης δηλαδή. Τα στελέχη της Ν.Δ. κάθονται ...


εδώ και πολύ καιρό σε αναμμένα κάρβουνα, αλλά το αποτέλεσμα θα τους "ψυχράνει".
Τα κυριότερα πόστα κρατάει το ΠΑΣΟΚ (Λιμάνι, ΕΤ3 κλπ) και τα στελέχη της Ν.Δ. θα περιοριστούν σε θέσεις χαμηλότερου προφίλ ή αν θέλετε πιό απλά: θα κρατάνε το φανάρι στους Πασόκους.
H μοναδική "γαλάζια" τοποθέτηση μέχρι τώρα, ήταν του καθηγητή Σαββαϊδη στην "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.", η οποία όμως οδεύει προς πλήρη ανυπαρξία αρμοδιοτήτων.
Και δεν είναι μόνο η συμφωνία Βενιζέλου-Κουβέλη-Σαμαρά για το μοίρασμα των "ιματίων", αλλά ειδικά για τη Ν.Δ. η έλλειψη κατάλληλων στελεχών !
Η Ν.Δ. αντιμετωπίζει λειψανδρία (και ...λειψογυνία) ικανών στελεχών, αφού οι ακαδημαϊκοί χώροι παράγουν "αριστερούς" και οι χώροι των επιχειρήσεων με τα πετυχημένα στελέχη παράγουν "αντι-κομματικούς ή ακομμάτιστους", που δεν γνωρίζει η Μητροπολίτου Ιωσήφ. Πού να βρεί στελέχη η ΝΔ!
Κάπως έτσι φτάσαμε στο -έως και ....γραφικότητα- να αποφασίζουν την ανάληψη της προεδρίας του Σ.Α.Σ.Θ.,  ενός ακραιφνώς επιστημονικού οργάνου, με μελετητικές απαιτήσεις, από τον συμπαθέστατο Γιάννη Παλαιστή, με μόνη προϋπηρεσία αυτή του αντινομάρχη με αρμοδιότητες το ...ΚΤΕΟ και ορατά αποτελέσματα, μόνο στην κατάληψη κατάλληλης θέσης για φωτογράφιση δίπλα από τον Σαμαρά και αυτοσύσταση ως "Γιάννης Παλαιστής, θερμός υποστηρικτής Σαμαρά".
Είπαμε: Λειψανδρία. Που φαίνεται και από την απόφαση να αναλάβει το Ινστιτούτο "Καραμανλής" ο (καταλληλότερος για τη θέση, πλην πολυπράγμων) Κ.Γκιουλέκας (που έχει άλλους δέκα ρόλους).
Πάντως πρέπει να προβληματίσει τον Αντώνη Σαμαρά, το γεγονός ότι το ικανότερο στέλεχος της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα (ο Δημήτρης Τσάμης), θέλει να φύγει τρέχοντας και να μην ξαναπατήσει στη διοικούσα και το γεγονός ότι ακόμη κι ο Μπουτάρης είναι βέβαιος ότι θα έχει τη στήριξη της ΝΔ στις επόμενες δημοτικές εκλογές !.