Αρχείο

5 Δεκεμβρίου 2012

Επίθεση σε Σαμαρά από την ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά


"Συναδέλφισσες/οι,
Έχει χαθεί αρκετός χρόνος με υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις και δεν το αντέχουμε άλλο. Όλοι μας αιμμοραγούμε καθημερινά εδώ και 8 μήνες, το προσωπικό ασφαλείας είναι σε τραγική κατάσταση αφού καλείται να ανταποκρίνεται καθημερινά στις ευθύνες του για λογαριασμό όλων μας. Πρέπει άμεσα όλοι να λάβουμε οικονομική ανάσα. Καλούμε την εταιρία να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι μας. Είναι λεφτά που δικαιούμαστε, δεν μας τα χαρίζει κανείς.
Όσον αφορά τις καθυστερήσεις που...


παρατηρούνται στην λήψη της τελικής απόφασης από τον Πρωθυπουργό, αυτές έχουν κόστος τόσο για τα Ναυπηγεία όσο και για όλους εμάς που μαχόμαστε με την καθημερινότητα. Απαιτούμε για ακόμα μια φορά από τον Πρωθυπουργό, να κινηθεί άμεσα και να ανακοινώσει την πολιτική απόφαση-λύση για τα ναυπηγεία. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις και δικαιολογίες. Κε. Πρωθυπουργέ, φέρετε πλέον προσωπικά την ευθύνη στο ακέραιο, για το μέλλον των 10.000 οικογενειών που ζουν από την ναυπηγική βιομηχανία. Καλείστε κε. Σαμαρά να κάνετε πράξη τις εξαγγελίες σας για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση τώρα, δεν πάει άλλο. Χρησιμοποιώντας δικά σας λόγια, σας λέμε «Επιτέλους ξεκολλήστε, μιλάμε για ανθρώπους όχι για αριθμούς».
Η διασφάλιση και βιωσιμότητα των θέσεων εργασίας είναι καθοριστικοί παράγοντες επαναλειτουργίας του ναυπηγείου, οποιαδήποτε άλλη λύση προωθηθεί θα μας βρει απέναντι της. Θα πρέπει επιτέλους το Ελληνικό κράτος να σεβαστεί τον εαυτό του και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων και να δώσει καθαρές λύσεις. Λύσεις που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Λύσεις που θα βάζουν οριστικό τέλος σε νομοθετημένα εγκλήματα κατά των εργαζομένων και της πατρίδας, όπως η κατάπτυστη σύμβαση του Βενιζέλου (Ν.3885/10). Θεωρούμε ότι ο δημόσιος έλεγχος της ναυπηγικής βιομηχανίας θα πρέπει να αποτελέσει για την Πολιτεία αδιαπραγμάτευτο εθνικό στρατηγικό στόχο.
Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ"