Αρχείο

19 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Μιχελάκη για το Euronews

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, και τον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, σχετικά με την επικείμενη λειτουργία του ελληνόφωνου Euronews. Ο κ. Μιχελάκης αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του:
"Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών...


& Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου
Κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο επικεφαλής του Euronews κ. Michael Peters διατείνεται ότι λειτουργεί με θεσμικό ρόλο ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τις συναντήσεις, που όπως ισχυρίζεται, είχε με υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Μετά από επικοινωνία μου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ενημερώθηκα ότι ουδεμία θεσμική σχέση υφίσταται μεταξύ του κ. Michael Peters και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ειδικότερα, πληροφορήθηκα ότι ο κ. Michael Peters είναι ο CEO (Chief executive officer) ιδιωτικής εταιρείας, η οποία απλώς λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. μέσω ενός ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος.
Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια των υπ’ αριθμ. 2458, 3022 και 3532 Ερωτήσεών μου, που κατατέθηκαν στη Βουλή στις 2/10/2012, 16/10/2012 και 29/10/2012 αντίστοιχα για το ίδιο θέμα,
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :
Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το ανωτέρω ζήτημα ;
Τι προτίθενται να πράξουν τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες για το αίτημα του Euronews να εκπέμψει ελληνόφωνα στη χώρα μας ;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης"