Αρχείο

12 Νοεμβρίου 2012

Αμετανόητη η Ρεπούση!


Πηγή: dimokratianews.gr

Ξεπέρασε κάθε όριο η αμετανόητα προκλητική για την έμπνευσή της να χαρακτηρίσει «συνωστισμό» την καταστροφή και τη σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη Μαρία Ρεπούση. Η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. (η οποία στηρίζει τη συγκυβέρνηση!) δεν δίστασε από του βήματος της Βουλής μάλιστα να χαρακτηρίσει πατριδοκάπηλους όσους την εγκαλούν. Το μόνο...


που κατάφερε ωστόσο -ζηλεύοντας προφανώς τη δόξα του Στάθη Παναγούλη- ήταν να προκαλέσει την οργή των νεοδημοκρατών βουλευτών εναντίον της, ενώ ακόμα και ο συνήθως ήρεμος και ψύχραιμος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έσπευσε να την αποδοκιμάσει μιλώντας για «λανθασμένη, κακή και τσαπατσούλικη Ιστορία Ρεπούση».
Ολα ξεκίνησαν όταν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο Τάσος Νεράντζης της Νέας Δημοκρατίας είπε από του βήματος της Βουλής ότι οι τωρινές συνθήκες είναι χαλεπότερες και από τον καιρό της Μικρασιατικής Καταστροφής, εκεί όπου 1.500.000 Ελληνες, καθημαγμένοι και προδομένοι, δήθεν συνωστίστηκαν στην παραλία της Σμύρνης. «Το ακούσαμε και αυτό. Αιδώς -όχι εδώ- και τώρα!» είπε χαρακτηριστικά.
Τρεις ώρες αργότερα η κυρία Ρεπούση πήρε τον λόγο και απάντησε προκαλώντας την οργή στα νεοδημοκρατικά έδρανα, λέγοντας ότι είναι εύλογο να επικαλούνται τα περί «συνωστισμού» οι χρυσαυγίτες, αλλά όταν το κάνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι πατριδοκαπηλία.
Ο διάλογος από τα πρακτικά είναι ενδεικτικός:
Μ. ΡΕΠΟΥΣΗ: «Τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα Ιστορίας που δίνονται είναι μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα μερίδας των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό. Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν: Ενα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την Ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέφτονται κριτικά, ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την Ιστορία του για να φανατίσει τους πολίτες του και να φυλακίσει το μέλλον τους στο παρελθόν;
ΑΛ. ΚΟΝΤΟΣ (Ν.Δ.): Ηταν οι παππούδες μας εκεί, κυρία μου. Τους παππούδες μας τους έσφαξαν εκεί.
Μ. ΡΕΠΟΥΣΗ: Στον συνωστισμό επενδύει σήμερα η Χρυσή Αυγή.
ΑΛ. ΚΟΝΤΟΣ: Ασε τη Χρυσή Αυγή τώρα.
Μ. ΡΕΠΟΥΣΗ: Οσο συνωστίζεστε μαζί τους σε αυτή τη λογική, δεν κάνετε τίποτα άλλο παρά να τους ενισχύετε.
ΑΛ. ΚΟΝΤΟΣ: Αντε να μελετήσεις καλύτερα την Ιστορία! Είναι εντελώς ανιστόρητη, κύριε πρόεδρε.
Λ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ (Ν.Δ.): Πολύ προοδευτική είστε, κυρία Ρεπούση!
Με τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας να «βράζουν» από οργή, στο βήμα ανέβηκε λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εμφανώς οργισμένος και χωρίς να διστάσει να κατονομάσει την κυρία Ρεπούση, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση, είπε: «Κοιτάξτε, το θέμα δεν είναι αν έχει κανείς μια προοδευτική ή μια συντηρητική αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα είναι αν η μεθοδολογική και επιστημονική του προσέγγιση είναι επαρκής και ακριβής και η τεκμηρίωσή του είναι τέτοια, ώστε να αποδίδει σωστά τα ιστορικά γεγονότα.
Λυπάμαι να το πω, ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία».