Αρχείο

10 Νοεμβρίου 2012

Σταϊκούρας: Πιο κοντά στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα


Πηγή: voria.gr

«Τουλάχιστον ικανοποιητική» και «καλύτερη από τις προβλέψεις» χαρακτήρισε την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού στο πρώτο δεκάμηνο του 2012 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.Στη συζήτηση επί του κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, η οποία συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι από τα στοιχεία εκτέλεσης του...


Προϋπολογισμού για το δεκάμηνο, που θα παρουσιασθούν αναλυτικά τη Δευτέρα, προκύπτει πως το πρωτογενές έλλειμα μειώθηκε κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα σε 1,2 δισ. ευρώ.
«Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του εθνικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.
Επανέλαβε επίσης ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι οριακά, σημειώνοντας πως οι ανάγκες θα καλυφθούν από τη δημοπρασία και τη διάθεση εντόκων γραμματίων, 4 και 13 εβδομάδων, σε βασικούς διαπραγματευτές και φυσικά πρόσωπα, την επόμενη εβδομάδα.
«Το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων ολοένα και επανέρχεται. Είναι αλήθεια ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι οριακά διότι δεν έχουμε πάρει τη δεύτερη και την τρίτη δόση του προγράμματος», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Προσέθεσε, όμως, ότι ήδη οι πιεστικές και άμεσες ανάγκες καλύφθηκαν ή θα καλυφθούν μέσα από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων.