Αρχείο

12 Νοεμβρίου 2012

«Βεντέτα» Φ. Πιπιλή - Ι. Κουράκου με αλληλοκατηγορίες στη Βουλή


Πηγή: tovima.gr

Η βουλευτής της ΝΔ τον καταγγέλλει ότι είναι υπάλληλος της Βουλής και εκείνος την κατηγορεί ότι κόλλαγε ένσημα στην χουντική ΥΕΝΕΔ
Χαρακτηριστικά «βεντέτας» αποκτά η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην βουλευτή της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Ι. Κουράκο, ο οποίος είναι υπάλληλος της Βουλής.
Με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης...
Τετάρτης και την «ανταρσία» των υπαλλήλων της Βουλής λόγω της εξομοίωσής τους με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους μέσω της παράκαμψης του αυτοδιοίκητου της Βουλής, η κυρία Πιπιλή είχε καταγγείλει ότι ο βουλευτής Β’ Πειραιώς των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Κουράκος, διορίστηκε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής με την ιδιότητα του ηλεκτρολόγου και μετά την θητεία του στη ΝΔ (υπήρξε βουλευτής της 2004-2007), εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Μάλιστα σε δηλώσεις της τον είχε κατηγορήσει ότι είχε πρωτοστατήσει στα γεγονότα με τους υπαλλήλους της Βουλής. Ευθύνες είχε αποδώσει και στον πρόεδρο του κόμματος κ. Π. Καμμένο, δηλώνοντας (στον «Σκάϊ»): «Είχε το θράσος ο κ. Καμμένος να πει δημοσίως στην Ολομέλεια της Βουλής ότι πρέπει να δοθούν τα ονόματα αυτών που διόρισαν υπάλληλους στη Βουλή και δίπλα του, ο θρασύτατος, ξέχασε ότι είχε το πιο λαμπρό παγκόσμιο παράδειγμα βουλευτή που από το παράθυρο υπήρξε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής και εξακολουθεί να είναι».
Ο κ. Κουράκος αντεπιτέθηκε από του βήματος της Βουλής κάνοντας λόγο για «βάναυση επίθεση από νεόκοπους σαμαροφύλακες, χθεσινούς υβριστές του κ. Σαμαρά», ενώ απαντώντας στις επικρίσεις της κυρίας Πιπιλή, σημείωσε: «Δεν απαντώ στην εργαζόμενη που κόλλησε τα πρώτα της ένσημα στην χουντική ΥΕΝΕΔ και που επί χρόνια ήταν στην κρατική τηλεόραση», ενώ πρόσθεσε: «Εκεί που κρέμαγαν οι κλέφτες τ’ άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια». Ενώ σχετικά με την ουσία των καταγγελιών, είπε ότι «είμαι επί 15 χρόνια υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας της Βουλής πολύ πριν βγω βουλευτής».
Η κυρία Πιπιλή αντεπιτέθηκε μέσω twitter, αναφέροντας:
Κουράκο,υπάλληλε μόνιμε της Βουλής,αν ο χειροκροτητής σου που έκραξες σου καταθέσει αγωγή,γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει ασυλία?
Εν τω μεταξύ, η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την κατάργηση των βουλευτικών γραφείων, ώστε «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του ρουσφετιού». Μάλιστα πρότεινε να μην παίρνουν το επίδομα γραφείου οι βουλευτές, ενώ καταφέρθηκε κατά των «πολιτικών τρωκτικών που αφού καλοπέρασαν, τώρα πήδηξαν από το καράβι της χώρας…».