Αρχείο

5 Νοεμβρίου 2012

Χαμός και στα κόμματα της Αριστεράς

Εσωκομματικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς. Αρχικά, στην κυβερνητική ΔΗΜΑΡ υπάρχουν διαφορετικές τάσεις, που πιθανόν να εκφραστούν στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα. Όποια και αν είναι η θέση του κόμματος για τα εργασιακά, υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που είναι έτοιμοι για το "ΝΑΙ σε όλα".
Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επικρατεί και η καλύτερη ατμόσφαιρα, αφού μετά τη δήλωση Λαφαζάνη ότι "δεν είμαστε έτοιμοι να...


κυβερνήσουμε", επικράτησε χαμός. Παράλληλα, πολλοί κάνουν λόγο για επανεμφάνιση του Αλέκου Αλαβάνου, για τον οποίο τονίζουν ότι συζητά με τις συνιστώσες, λόγω ενδείξεων υποχωρητικότητας του κόμματος. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς ότι  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ (Κουρουμπλής κ.α.), έχουν έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με αριστερές συνιστώσες, καταλαβαίνει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα.
Τέλος, και το ΚΚΕ διανύει περίοδο εσωτερικών ζυμώσεων, αφού την Άνοιξη αναμένεται το συνέδριο και η εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που θα διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα. Και όσο συνεχίζονται τα χαμηλά ποσοστά, θα συνεχίζεται και ο εσωτερικός διάλογος για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα.