Αρχείο

16 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ


Πηγή: apospasma.gr

Συνέδριο-πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις του πολιτικού κέντρου θα πραγματοποιήσει η Δράση, ο σχηματισμός που ανοίγει το διάλογο για το μέλλον του πολιτικού φιλελευθερισμού στην Ελλάδα.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το κόμμα της Δράσης θα πραγματοποιήσει ανοικτό συνέδριο στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, όχι ως απλός πολιτικός φορέας, αλλά...


με στόχο να ανοίξει ο διάλογος για τη δημιουργία μιας νέας «Ένωσης Κέντρου».
Όπως τόνισαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Δράσης, κ.κ. Αντύπας Καρίπογλου και Αντιγόνη Λυμπεράκη, «δεν πραγματοποιούμε το συνέδριο με ηγεμονικές διαθέσεις, αλλά με στόχο τη δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων στο χώρο του κέντρου είτε αυτό αφορά τη σοσιαλδημοκρατία είτε την κεντροδεξιά».
Ήδη, η Δράση έχει αποποιηθεί προς χάριν της συνένωσης δυνάμεων τη διάθεση να διατηρήσει το όνομα και τα κομματικά της χαρακτηριστικά, αλλά και να διαθέσει προς το κοινό εγχείρημα πόρους από την χρηματοδότησή της.
Παράλληλα, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί προσυνεδριακές συζητήσεις και με άλλους φορείς όπως η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου, η Κοινωνία Αξιών του Δημήτρη Μπουραντά, με μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και κυρίως τον Ευρωβουλευτή Θοδωρή Σκυλακάκη και τον Δημήτρη Ζαφειριάδη, με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία αλλά και με ομάδες πρασίνων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.
Ένα θέμα που μένει να επιλυθεί είναι και η σχέση του νέου συνθετικού φορέα με την Δημιουργία Ξανά κυρίως σε μια περίοδο που η τελευταία έχει απομονωθεί πολιτικά και πολλά στελέχη της έχουν φύγει. Πάντως στο κοινό εγχείρημα πρόσκληση θα υπάρξει και στον κ. Τζήμερο.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί με όλες τις άλλες δυνάμεις και με όρους απόλυτης ισοτιμίας ένα φιλοευρωπαίκό - μεταρρυθμιστικό μέτωπο. Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα εσωκομματικό μας συνέδριο, αλλά για την προσπάθεια δημιουγίας ενός συνασπισμού κι ενός ενιαίου μετώπου σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους. Θα είναι μια απολύτως ανοικτή διαδικασία καθώς ο κατακερματισμός του χώρου δεν βοηθά στο να εκπροσωπηθεί ένας μεταρρυθμιστικός κόσμος στη Βουλή» τόνισε η κυρία Λυμπεράκη.
Ο κ. Καρίπογλου ξεκαθάρισε πάντως πως η Δράση δεν θα είναι η «ομπρέλα» του νέου σχήματος και πως ο νέος φορέας θα πρέπει να είναι κάτι εντελώς καινούργιο.