Αρχείο

20 Νοεμβρίου 2012

Η Ελ. Κουντουρά για τη συνάντηση Σαμαρά - Κεφαλογιάννη

Σε δήλωσή της για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού του κόμματος, Έλενα Κουντουρά, δήλωσε:
"Ευχολόγια και πάλι, χωρίς βάση και αντίκρισμα, ακούσαμε ως αποτέλεσμα της χθεσινής...


συνάντησης του πρωθυπουργού με την υπουργό Τουρισμού.
Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση για «Τουρισμό που είναι προπομπός ανάκαμψης της Οικονομίας», ενώ η αλήθεια είναι ότι η τουριστική μας πολιτική είναι αιχμάλωτη στη γενικότερη αντιαναπτυξιακή πολιτική του Μνημονίου και η ελάχιστη απόδειξη γι’ αυτό, είναι η αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% εντός του 2012. Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η φετινή πτώση των εσόδων μας από τον Τουρισμό, ενώ απογοήτευση προκαλούν οι αποκαλύψεις του προέδρου της HATTA ότι η εγχώρια τουριστική κίνηση παρουσίασε μείωση ανώτερη του 50%.
Η υπουργός κάλεσε επίσης για συνεργασία τους ιδιώτες επιχειρηματίες, ενώ οι κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, Στουρνάρας, υπακούοντας στις αδιέξοδες επιταγές της Τρόϊκας, θεσπίζουν συνεχώς καινούργια αντικίνητρα (και όχι κίνητρα) στην επιχειρηματικότητα, τόσο στο χώρο του Τουρισμού όσο και γενικότερα.
Τέλος η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην εικόνα μας στο εξωτερικό, ενώ το τελευταίο δείγμα δουλειάς που είδαμε αναφορικά με το θέμα αυτό, ήταν ένα δρώμενο με την ονομασία «Flashmob in London: Greece Welcomes You». Είναι απορίας άξιο πως προέκυψε η ιδέα να διατεθούν από τον ΕΟΤ 75.000 ευρώ (και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που ο λαός πεινά και η κοινωνία εξαθλιώνεται) προκειμένου να διοργανωθεί ένα δρώμενο με διακόσιους χορευτές hip-hop στη νότια όχθη του Τάμεση, το οποίο δεν παρέπεμπε επ’ ουδενί στην Ελλάδα και στον ελληνικό Τουρισμό, εξαιρουμένου του γεγονότος της παρουσίας της υπουργού, η οποία και διακρίνεται δύο φορές μέσα στα πλάνα του βίντεο. Χρειάζεται σίγουρα διαφήμιση του Τουρισμού, με επιδίωξη τη μέγιστη προβολή στο ελάχιστο κόστος και όχι να ξοδεύονται λεφτά -που δεν υπάρχουν- σε αμφιβόλου αισθητικής και λογικής και ακαθορίστου νοήματος και αποτελέσματος ενέργειες.
Ο Τουρισμός είναι η καρδιά της Εθνικής μας Οικονομίας και δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες και γι’ αυτό το λόγο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει σοβαρότητα και εγγυάται αποτελέσματα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν μας έχει προσφέρει μέχρι στιγμής κανένα συγκεκριμένο δείγμα να πράξουμε κάτι τέτοιο".