Αρχείο

9 Νοεμβρίου 2012

Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για τα νέα μέτρα


Σε ανακοίνωσή της για τα νέα μέτρα η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης αναφέρει:
"Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για τα νέα μέτρα, την προοπτική & την ελπίδα
Χθες βρεθήκαμε ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή...


της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας μας. Η κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή επικύρωσε το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων που καλείται πλέον να υποστεί ο ήδη εξαντλημένος ελληνικός λαός. Ένα πακέτο μέτρων που αποτελεί όμως τη διαπίστευσή μας στη ζώνη του ευρώ και που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της μεγάλης δόσης των 31 δις Ευρώ. Μιας δόσης ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές που πραγματοποιούνται τάχιστα τον τελευταίο καιρό καθώς και η συνέπεια της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους μας έχουν ενισχύσει κατά πολύ την αξιοπιστία της χώρας μας, έχουν εδραιώσει την προοπτική και ευελπιστούμε ότι θα μας θέσουν σύντομα σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Ως νέοι βιώνουμε στο «πετσί» μας την οικονομική κρίση μέσα από τα τεράστια και πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τη γενιά μας. Για εμάς, για το μέλλον μας θέλουμε πραγματικές λύσεις, στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας. Δε θέλουμε φανταστικές λύσεις που είναι αποτέλεσμα της γνωστής παροχολογίας της αριστεράς. Δε θέλουμε τις φρούδες ελπίδες που προσπαθεί να μας πλασάρει ο κ. Τσίπρας και το λόμπυ της δραχμής, οι οποίοι βαδίζουν πιστά στα βήματα του «λεφτά υπάρχουν».
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να αφεθεί η τύχη μας στα χέρια μαθητευόμενων  μάγων οι οποίοι προσπαθούν με «ξόρκια» να κάνουν θαύματα.  Χρειαζόμαστε λύσεις που θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση, λύσεις που θα δώσουν ένα πραγματικό, μόνιμο τέλος στην ύφεση, την ανεργία και που θα αποκαταστήσουν σταθερά τις κοινωνικές αδικίες. Λύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη & ευημερία που θα μας επιτρέψουν να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε, να δημιουργούμε".