Αρχείο

19 Νοεμβρίου 2012

«Κανείς δεν είναι ευτυχής γιατί νομοθετούμε με αυτόν τον τρόπο»


Πηγή: real.gr

Ο συνταγματολόγος και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος σχολιάζοντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την ρήτρα επιβολής ποινών, αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι είπε: «Κανείς δεν είναι ευτυχής γιατί νομοθετούμε με αυτόν τον τρόπο και πρώτη η...


κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος. Πρώτος ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί του, δεν είναι διόλου ευτυχείς. Διότι φτάσαμε στο σημείο εδώ που φτάσαμε ακριβώς εξαιτίας των όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτούς που λένε ‘ λεφτά υπάρχουν και όλα μπορούν να γίνουν ’ », τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.
Στο ερώτημα αν η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Αυτό είναι προεκλογική μας δέσμευση. Αυτό επιτείνεται από το γεγονός ότι ήδη έχει έρθει, για ένα μέρος αυτής της διαδικασίας, φάκελος από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος, άρα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και γι’ αυτό το λόγο. Ο κ. Σαμαράς ουδέποτε έχει πάρει πίσω το ζήτημα αυτό. Βεβαίως έχει τη διακριτική ευχέρεια, δεν είπε κανείς ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει μία πρόταση και θα συζητηθεί στις 30 Νοεμβρίου, δεν έπεται ότι πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξουμε αυτή την πρόταση. Εγώ είμαι βέβαιος ότι τότε, ή θα υπάρχει αντιπρόταση από την ΝΔ ή ο κ. Σαμαράς θα έχει πει ότι θα εκτελέσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας και από κει και πέρα αυτό εν ευθέτω χρόνο».