Αρχείο

23 Νοεμβρίου 2012

Μετονομασία της Κατερίνης ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κωνσταντόπουλος

Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνης, με την οποία ζητά να τεθεί σε διαβούλευση η μετονομασία της πόλης της Κατερίνης σε Αγία Αικατερίνη:
"Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,
με την ευκαιρία της εορτής της πολιούχου...


Αγίας Αικατερίνης, στην οποία θα βρίσκεται πνευματικά ανάμεσα μας , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αγαθόνικος που είχε τον διακαή πόθο της μετονομασίας της πόλης μας σε Αγία Αικατερίνη, θα ήθελα η επιθυμία του να απασχολήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του μέσα από δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση.
Πιστεύω ακράδαντα ότι θα ενισχύσει το γόητρο της πόλης μας, τη θρησκευτική και πνευματική της δυναμική, καθιστώντας την παγκόσμιο πολιτισμικό  κέντρο.
Κυρίες και κύριοι, μια τέτοια απόφαση θα συνέβαλλε όχι μόνο στην ανάπτυξη της πόλης μας αλλά θα ήταν και μια ελάχιστη ανταπόδοση αγάπης και πνοής ζωής στο πρόσωπο του Αγίου Δεσπότη μας ο οποίος επί 27 συναπτά έτη προσέφερε μόνο αγάπη σε κάθε πολίτη της Πιερίας.
Παρακαλώ επ΄ ευκαιρίας της μεθαυριανής γιορτής της πόλης μας δεχθείτε την εικόνα της Αγ. Αικατερίνης που λατρεύεται στο Κεμπέκ του Καναδά από τους Ινδιάνους της περιοχής, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της πίστης μας όπου γης".