Αρχείο

2 Νοεμβρίου 2012

«Πιστεύω ότι τα μέτρα θα περάσουν»


Πηγή: real.gr

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στη διαδικασία της ψηφοφορίας για το πακέτο των μέτρων λέγοντας: «Οι διαδικασίες αυτές είναι ασφαλώς δύσκολες. Βλέπουμε ότι ήδη το θέμα της ψήφισης, το χρονικό ορόσημο της ψήφισης των μέτρων, ενεργοποιεί διεργασίες...


μέσα στα κόμματα. Πιστεύω ότι τελικά θα πρυτανεύσει η υπευθυνότητα και αυτή θα είναι ακριβώς το μέτρο των αποφάσεων που θα ληφθούν από όλους τους βουλευτές».
Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι τα μέτρα θα περάσουν, όχι γιατί κανείς είναι χαρούμενος που τα ψηφίζει, αλλά γιατί είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα αναστήλωσης της αξιοπιστίας της χώρας, για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τη μεγάλη δόση των 31 δισ. ευρώ και για να ανοίξει ο δρόμος για την επιμήκυνση, τη μείωση του επιτοκίου, τα μέτρα για την ανάπτυξη σε μια Ευρώπη που αργά δυστυχώς θα υποχρεωθεί να αλλάξει πολιτική».
Στο ερώτημα για το τι μπορεί να σημαίνει για τη χώρα το ενδεχόμενο νέων εκλογών σε περίπτωση που δεν ψηφιστούν τα μέτρα ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Θεωρώ ότι η προσφυγή σε εκλογές αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο θα πολλαπλασιάσει τα αδιέξοδα και ενδέχεται να αποβεί καταστροφική για τη χώρα».