Αρχείο

24 Νοεμβρίου 2012

Κ. Μαρκόπουλος: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι οικονομικός πατριωτισμός

Σε Δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαβάζουμε:

«Δεν στηρίζετε τον πρωτογενή τομέα της χώρα μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα, γιατί δεν μπορείτε να διαλέξετε απέναντι στα συγκρουόμενα συμφέροντα», υποστήριξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος καταγγέλλοντας με επίκαιρη ερώτησή του την αβελτηρία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά...


με τη θέσπιση ειδικού σήματος που θα πιστοποιεί την ελληνική προέλευση των προϊόντων.
«Δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν ένα γάλα που πωλείται με ελληνικό σήμα, αλλά εισάγεται από το Βέλγιο ως παγοκολώνα, πρέπει να απαγορεύεται; Αυτό δεν είναι καταναλωτικός εθνικισμός, είναι οικονομικός πατριωτισμός. Αφορά στη στήριξη του έλληνα αγρότη, στη στήριξη της ελληνικής επιχείρησης».
Συνεχίζοντας ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «για να γνωρίζουν αυτοί που παράγουν ελληνικά προϊόντα, ότι θα απορροφώνται και θα προωθούνται. Διαφορετικά η αλυσίδα της κοινωνικής συνοχής θα σπάσει και θα γίνει με δική σας υπαιτιότητα».
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απευθυνόμενος στον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά, τον προέτρεψε να πληροφορηθεί με ποιο τρόπο οι έλληνες της Κωνσταντινούπολης στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα στην Τουρκία φτιάχνοντας και σχετικό κατάλογο.
«Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση το έκανε η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, η οποία στον διαδικτυακό της ιστότοπο, διαφημίζει στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, όλα τα ελληνικά προϊόντα τα οποία κυκλοφορούν στην Τουρκία. Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ποιο προϊόν είναι ελληνικό, πάρτε μια ιδέα για το τι έκαναν οι έλληνες της Κωνσταντινούπολης».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι οι εργασίες της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος έχουν σταματήσει από τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να κωλυσιεργεί το ζήτημα της δημιουργίας ελληνικού σήματος για την στήριξη των ελληνικών προϊόντων, αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής.