Αρχείο

12 Νοεμβρίου 2012

Γκιουλέκας: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στους ΟΤΑ


Πηγή: voria.gr

Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης, ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Κώστας Γκιουλέκας, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη...


Μανιτάκη.
Ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις από εργαζομένους σε πολλούς ΟΤΑ της χώρας, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την επίμαχη διάταξη ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι που αγωνιούν για ενδεχόμενη απώλεια των θέσεων εργασίας τους.
Ο κ.Μανιτάκης, με την σειρά του, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνουν αμέσως κάποιες προσωρινές μετακινήσεις και όχι απολύσεις προκειμένου να καλυφθούν κενά σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και, κυρίως, σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη, όπως είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ κλπ. Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν, όπως επισήμανε, σε όμορες υπηρεσίες, αφού πρώτα υπάρξει αξιολόγηση των εργαζομένων με βάση την οικογενειακή κατάστασή τους και τα προσόντα που διαθέτουν. Μόλις ολοκληρωθεί, σε λίγους μήνες, όπως είπε, η διαδικασία μετάταξής τους στους νέους φορείς ή υπηρεσίες θα αίρεται και το καθεστώς διαθεσιμότητας.
Το υπουργείο, ήδη, συντάσσει διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι η παρούσα ρύθμιση αφορά μόνο στους εργαζομένους με τις ειδικότητες αυτές που αναφέρονται ρητά στην διάταξη και όχι σε παρεμφερείς ειδικότητες και κλάδους. Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός, η διάταξη δεν αφορά στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία και στους εργαζομένους αορίστου χρόνου που προσελήφθησαν πριν την δημιουργία του ΑΣΕΠ.
Ο υπουργός τόνισε ότι αυτές οι προσωρινές μετακινήσεις δεν θίγουν και δεν αμφισβητούν σε καμία περίπτωση ούτε την μονιμότητα των υπαλλήλων ούτε το κύρος των προσλήψεων όσων εμπίπτουν σε αυτές.
Ο κ. Γκιουλέκας, νωρίτερα, κατέθεσε και ερώτηση στην Βουλή, απευθυνόμενος στον υπουργό, με την οποία τόνισε την ανάγκη να γίνει πρώτα απ’ όλα πλήρης καταγραφή όλων των κενών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε, αφού διαπιστωθούν οι κενές οργανικές θέσεις, τότε και μόνον τότε να αξιολογηθούν κάποιοι υπεράριθμοι υπάλληλοι από φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και να δοθεί η δυνατότητα να μετακινηθούν και να καλύψουν τα διαπιστωθέντα κενά.
Για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον υπουργό ο Κ.Γκιουλέκας ενημέρωσε τηλεφωνικά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη.
Συνάντηση με τον Ε.Στυλιανίδη
Ο κ. Γκιουλέκας συναντήθηκε σήμερα και με τον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και συζήτησαν για το θέμα αυτό, αλλά και γενικότερα για τα οικονομικά των ΟΤΑ.
Ο υπουργός Εσωτερικών για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στην εντονότατη προσπάθεια που καταβάλλεται να εξευρεθούν πόροι από διάφορες πηγές, ενώ επισήμανε ότι δημιουργούνται νέα ευρηματικά  χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και η ενιαία αρχή προμηθειών ανά ΟΤΑ, η δυνατότητα έξυπνων επενδύσεων και η φορολογική αποκέντρωση, ώστε να αποτελέσουν όλα αυτά έναν αναπτυξιακό κινητήριο μοχλό για ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τόπο μας.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κ.Γκιουλέκα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.