Αρχείο

12 Νοεμβρίου 2012

Ανεβασμένοι εντός ΝΔ - Κόκκινο πανί για τους υπόλοιπους δεξιούς

Οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να θεωρούνται οι κερδισμένοι των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό της ΝΔ. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο πρώτος, ειδικός εισηγητής για τα νέα μέτρα ο δεύτερος, κέρδισαν τα φώτα της δημοσιότητας. Είχαν προηγηθεί βέβαια, οι συνεχείς τηλεοπτικές τους παρουσίες και η φανατική υποστήριξη της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, έχοντας κύριο αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να εκφράσουν τον απλό Δεξιό και να επιχειρηματολογήσουν απέναντι στην αριστερά.
Ωστόσο, η υπερπροβολή αυτή έχει προκαλέσει και πολλές αντιπάθειες, τόσο εντός όσο και...
εκτός ΝΔ. Βορίδης και Γεωργιάδης κερδίζουν την εκτίμηση του Αντώνη Σαμαρά, ενώ αρχίζουν να πλαισιώνουν τον σαμαρικό πυρήνα, που θέλει να εκφράσει νέο, δεξιό λόγο. Την ίδια ώρα όμως, η πλειοψηφία των γαλάζιων στελεχών, που είναι καραμανλικοί, δεν τους βλέπουν με καλό μάτι, ενώ δεν ξεχνούν την σκληρή αντιπολίτευση που ασκούσαν στην κυβέρνηση Καραμανλή, όταν ήταν βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Όσο για τους λεγόμενους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ; Αυτοί δεν μπορούν να ακούνε για Δεξιά, πώς να συμπαθήσουν τους προερχόμενους από την "άκρα δεξιά;"
Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι βουλευτές αποτελούν "κόκκινο πανί" για όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Δεξιάς. Σε ό,τι αφορά τον ΛΑ.Ο.Σ., τι να πούμε; Θεωρούνται "προδότες" και "αχάριστοι". Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουν συγκρουστεί πολλές φορές, λόγω της φιλομνημονιακής ρητορικής τους, ενώ με τη Χρυσή Αυγή η κόντρα τους κρατάει χρόνια. Ειδικά τώρα όμως έχει ενταθεί, καθώς θεωρούνται μπροστάρηδες στην προσπάθεια της ΝΔ να περιορίσει τις διαρροές προς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Μήπως εκτίθενται παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε, βολεύοντας τους έμπειρους κοινοβουλευτικούς της ΝΔ; Μήπως οι "γαλάζιες γάτες" τους έχουν ως ασπίδα για να δέχονται εκείνοι τα βέλη της κοινωνίας; Πόσο μπορεί να το πληρώσουν στο μέλλον;