Αρχείο

24 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΛΜΑΣ: ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ


Πηγή: apospasma.gr

Απολύτως σίγουρος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, για τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι καρκινοπαθείς.
Ειδικότερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Σαλμάς δεν δίστασε να δώσει στον αέρα το τηλέφωνο του γραφείου του, ώστε όποιος καρκινοπαθής δε βρίσκει το φάρμακό του από...


τη Δευτέρα, να τον καλέσει.
«Αν από τη Δευτέρα κάποιος καρκινοπαθής δε βρίσκει το φάρμακό του, να καλέσει στο γραφείο μου στο τηλέφωνο 213 214 2886» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
«Δεν υπάρχει θέμα να μη βρει το φάρμακό του ένας καρκινοπαθής» υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι επειδή οι θεραπείες για του καρκινοπαθείς είναι κατά βάση νοσοκομειακές, δεν επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Επομένως, οι ασθενείς μπορούν να ζητούν από τους γιατρούς του να τους γράφουν τρίμηνες συνταγές για τα φάρμακά τους.
Ο κ. Σαλμάς σημείωσε ότι στήνεται από την αρχή ένα διαφανές σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων, προσθέτοντας ότι «προφανώς υπάρχουν λάθη», αλλά διορθώνονται. Μάλιστα, είπε ότι τα φάρμακα μεσοσταθμικά είναι 13-14% φθηνότερα και έτσι εξοικονομούν και τα ταμεία και τα νοσοκομεία και οι πολίτες.
Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων, είπε ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο ΕΟΦ απαγορεύει την παράλληλη εξαγωγή των συγκεκριμένων σκευασμάτων.