Αρχείο

20 Νοεμβρίου 2012

Κ. Μαρκόπουλος: Φέρτε στη Βουλή τις λίστες Λαγκάρντ και Χριστοφοράκου


Να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τη «λίστα Λαγκάρντ» και τη «λίστα Χριστοφοράκου», ώστε να μην καταδυναστεύεται και να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια επερώτησης της ΔΗΜΑΡ για την  πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Δυο λίστες καταδυναστεύουν το πολιτικό...


σύστημα της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος, «είναι η λίστα Λαγκάρντ και πρέπει να γνωρίζουμε τι θα εισπράξει η χώρα μας από την περίφημη συμφωνία με τις ελβετικές αρχές. Η δεύτερη, είναι η «λίστα Χριστοφοράκου» και όσα κατέθεσε ο Χριστοφοράκος στην εισαγγελία του Μονάχου για να απαλλαγεί από την αγωγή που έκανε η SIEMENS εναντίον του για το κενό στα «μαύρα ταμεία. Η «λίστα Χριστοφοράκου» καταδυναστεύει και ενδεχομένως εκβιάζει ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος.
Έχετε υποχρέωση ως κυβέρνηση να φέρετε και τις δύο λίστες στη Βουλή. Δεν είναι μόνο ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά είναι ζήτημα απελευθέρωσης των δεσμών σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο προσπαθεί να βρει το βηματισμό του. Διαφορετικά ούτε την αποτυχία της μεταπολίτευσης μπορούμε να σβήσουμε, ούτε να χαράξουμε ένα καινούργιο οδικό χάρτη για την οικονομία, την κοινωνία , τη δικαιοσύνη και κυρίως τη διάσωση της χώρας».
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε επίσης ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, ξεπερνά  τα 75 δις ευρώ ή το 30% του ΑΕΠ. «Μετά από τρία χρόνια μνημονίου η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι όχι μηδενική, αλλά αρνητική, και αυτό είναι η επιτομή της κοινωνικής αδικίας έναντι όλων αυτών τα οποία επιβάλλετε  στους πολίτες», σημείωσε.
Όπως τόνισε ο Βουλευτής Ευβοίας, με την μείωση των φορολογικών κέντρων θα υπάρξει ακόμη πιο μειωμένη επιτήρηση , ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά προσωπικού στο ΣΔΟΕ. «Με την τακτική που ακολουθείτε στήθηκε ο μηδενισμός του ελεγκτικού μηχανισμού και αυτό πρέπει να το ανατρέψετε» τόνισε. Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη σημείωσε  τα εξής : «Δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να διαχωρίσει τα επαγγελματικά σκάφη από τα ιδιωτικά. Αν δεν μπορείτε, απευθυνθείτε στο υπουργείο Τουρισμού που γνωρίζει πολύ καλά ποια σκάφη είναι επαγγελματικά και ποια ιδιωτικά», κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος.