Αρχείο

24 Νοεμβρίου 2012

«Χάρη στις θυσίες των Ελλήνων η Ελλάδα μπορεί να σταθεί»


Πηγή: real.gr

«Δίνουμε όλες τις δυνάμεις για να πετύχουμε τη Δευτέρα το αποτέλεσμα που πρέπει» δήλωσε από τις Βρυξέλλες στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι η ομάδα εργασίας που προετοιμάζει τη συνάντηση της Δευτέρας, των «17» υπουργών οικονομικών της...


Ευρωζώνης, θα συνεχίσει τις συνεδριάσεις και το Σαββατοκύριακο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «αυτό που είναι πολύ διαφορετικό σε αυτή την Σύνοδο από τις προηγούμενες που έχω συμμετάσχει είναι ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν. Δηλαδή, όλοι λένε η Ελλάδα είναι σωστή, η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της, πρέπει και εμείς να κάνουμε το αντίστοιχο. Είναι όμως και δύσκολα ερωτήματα, που βρίσκονται προς εξέταση στο Eurogroup, είναι οι τεχνικές λύσεις οι οποίες δεν είναι κάτι το απρόσωπο, καταλήγουν σε μια επιβάρυνση των φορολογουμένων στην Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία».
Και πρόσθεσε: «Διαμορφώνεται ένα σκηνικό με πολλή μεγάλη προσπάθεια. Χάρη στις θυσίες των Ελλήνων, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί σε αυτή την κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής ενοποίησης ισότιμα στο τραπέζι με τους εταίρους της και να ζητήσει να κάνουν και εκείνοι αυτό που πρέπει».