Αρχείο

5 Νοεμβρίου 2012

Νεοδημοκρατική διάσπαση στο εμπόριο


Πηγή: moneypro.gr

Ξεκάθαρο είναι πλέον πως η ΝΔ δεν έχει ενιαία έκφραση στο εγχώριο εμπόριο. Σε μια αναμενόμενη κίνηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Καρέλλας αποφάσισε να μην συμμετέχει στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που η διοίκηση της ΕΣΕΕ του κ. Κορκίδη αποφάσισε. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αρνήθηκε για δεύτερη φορά να...


συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι «έχει επιλέξει να στέκεται δημιουργικά στο πλευρό των εμπόρων της Αθήνας, μέσω των καθημερινών πρωτοβουλιών ενάντια στην απαξίωση της πόλης και της αγοράς της».
Στο πλαίσιο αυτό και απαντώντας στην πρόσκληση της ΕΣΕΕ για πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 6/11 και από κοινού κινητοποιήσεις με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το Δ.Σ. του ΕΣΑ επισημαίνει «Αρνούμαστε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, δε συμμετέχουμε σε μετωπικές μορφές διαμαρτυρίας φορέων και ομάδων με ετερόκλητες αξιώσεις και υπό την σημαία μίας αόριστης αντίδρασης".
Μάλιστα η επιστολή σημειώνει ότι το διάστημα αυτό και μέχρι τις 10/11 διοργανώνει 10ήμερο φθινοπωρινών προσφορών εμπορευμά-
των (1-10.11) και ως εκ τούτου δε μπορεί να συμμετέχει στις προτεινόμενες κινητοποιήσεις, «αποτελώντας συγχρόνως έναν κρίκο στην αλυσίδα απεργιών και διαδηλώσεων, που θα μετατρέψει το 10ήμερο αυτό σε περίοδο αναγκαστικής αργίας». Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως ο κ. Καρέλλας δέχθηκε πιέσεις να σπάσει το μέτωπο των εμπόρων καθώς η ΝΔ νιώθει άβολα που χάνει ένα παραδοσιακό επαγγελματικό χώρο.