Αρχείο

1 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση κατά κυβέρνησης και Σαμαρά από την ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Με μια σκληρή ανακοίνωση, οι γαλάζιοι συνδικαλιστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επιτίθενται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα, η ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
"Κλείσαμε 200 μέρες απλήρωτοι και σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Σε αυτό το διάστημα εισπράττουμε μόνο ψεύτικες υποσχέσεις, εμπαιγμό και κοροιδία. Επιπλέον σήμερα, ο κ. Βρούτσης, μας συνέστησε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, δηλαδή στη μηδενική αξιοπρέπεια, τη βίαιη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Μας απέκλεισε επί της ουσίας, οποιαδήποτε πιθανότητα να πάρουμε το βοήθημα των 1.000 ευρώ, λόγω της εμπλοκής με την Ε.Ε. Μετά από επίμονες ερωτήσεις του...


εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ, μας αποκάλυψε ότι ουδέποτε έχει τεθεί θέμα στην Τρόικα, ως προς την αλλαγή του Νόμου της εκ περιτροπής εργασίας στις σχετικές με το ΥΠΕΘΑ βιομηχανικές μονάδες.
Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αγωνίζονται για την μετατροπή της Ελλάδας σε Ασιατική χώρα με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και μεροκάματα ντροπής. Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια τρικομματική κυβέρνηση που υπέκλεψε την ψήφο του Ελληνικού λαού και δεν διστάζει να μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Αδιαφορούν για εμάς και τις οικογένειες μας, αδιαφορούν για τα Ναυπηγεία και το μέλλον μας.
Κε. Σαμαρά, σας καλούμε ξανά, να αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί και να πράξετε το πατριωτικό σας καθήκον, αν σας λέει κάτι αυτή η λέξη, ώστε να μην οδηγηθεί η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και οι 10.000 εργαζόμενοι της στον αργό θάνατο. Θα μας βρίσκετε απέναντι σας σε κάθε τέτοια ενέργεια, δεν πρόκειται να χαριστούμε σε όποιον παίζει με το ψωμί μας".