Αρχείο

12 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η δράση της ΟΝΝΕΔ "Αλλάζουμε τη γειτονιά μας" στον Άλιμο


Σε Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ διαβάζουμε για την τελευταία δράση της γαλάζιας νεολαίας "Αλλάζουμε τη γειτονιά μας":
"Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση « Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» στο πάρκο επί των οδών Θουκυδίδου και Παλαμηδίου, στην αγορά του Καλαμακίου, στον Άλιμο. Η δράση έγινε σε συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο, και έχει πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, στον Βύρωνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στους Αμπελοκήπους, στη  Χαλκίδα, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και στο Κιλκίς.
Ο στόχος μας  παραμένει  ίδιος. Μέσω δραστικών και αποτελεσματικών  παρεμβάσεων σε περιοχές που έχουν ανάγκη από ανανέωση, να προβάλλουμε την ανάγκη για κοινωνική ευαισθησία σε περιβαλλοντικά και εθελοντικά θέματα. Αλλάζοντας νοοτροπία, οι ίδιοι οι πολίτες, με συλλογικές...


και απλές κινήσεις μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον τρόπο ζωής μας και το περιβάλλον που ζούμε, δίνοντας νέα προοπτική στο επίπεδο διαβίωσής μας.
Συγκεκριμένα, σήμερα, στο πάρκο, στην περιοχή του Αλίμου, με την πολύτιμη βοήθεια ομάδας εθελοντών αλλά και κατοίκων της περιοχής, καταφέραμε:
Να καθαρίσουμε τους χώρους του πάρκου και να απομακρύνουμε τα απορρίμματα ,δημιουργώντας ξανά ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον.
Να φροντίσουμε και να επιδιορθώσουμε τα παγκάκια
Να βάψουμε και να ανακατασκευάσουμε τον εξοπλισμό της τοπικής «παιδικής χαράς» εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον αναψυχής.
Να  συντηρήσουμε το πράσινο της περιοχής".